יום שני, 24.03.2025 שעה 08:01
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ברזילאית 24-25
7929-5938בוטאפוגו1
7333-6038פלמייראס2
7042-6138פלמנגו3
6839-5338פורטלזה4
6536-5338אינטרנסיונל5
5943-5338סאו פאולו6
5645-5438קורינתיאנס7
5349-4938באהיה8
5241-4338קרוזיירו9
5057-4438ואסקו דה גמה10
4754-4738אתלטיקו מיניירו11
4752-4538ויטוריה12
4639-3338פלומיננזה13
4657-4738ג'ובנטוד14
4550-4438גרמיו15
4448-4438ברגנטינו16
4247-4138אתלטיקו פארננסה17
3861-4238קריסיאומה18
3049-2938קויאבה19
2857-2738אתלטיקו גויאניינסה20

"בוכים משמחה": כך מטריף ניימאר את ברזיל

שדרים ואוהדים שמתלהבים וציפיות בשמיים: האם שובו של הכוכב לסנטוס יחייה את הקריירה או יסמל את סופה וכמה שווה החולצה שלו? מאחורי הקאמבק המסקרן

|
ניימאר מוצג בסנטוס (רויטרס)
ניימאר מוצג בסנטוס (רויטרס)

"אנשים פה בוכים משמחה, אלו תמונות שישנו את ההיסטוריה, אף פעם לא ראיתי דבר כזה". המשפטים המתלהבים שיצאו לאנשים מהפה בסוף השבוע האחרון תיארו את הטירוף שאחז בברזיל, בעיקר בקרב אוהדי סנטוס לרגל שובו של ניימאר לקבוצה בה גדל. 

אוהדים שלובשים חולצות של הקבוצה, שדרי רדיו וטלוויזיה שמראיינים נון סטופ עוברים ושבים ברחוב, בתים שנצבעו בדיוקנו ומכירת חולצות בקצב מטורף – כל אלו הם מחזות המוכרים היטב בארץ הסמבה בעיקר ביום של משחק חשוב, בדרך כלל של הנבחרת במונדיאל. החזרה של הכוכב המתבגר למועדון נעוריו הוציאה רבים משלוותם והובילה לאופוריה מוחלטת.

מסיבת העיתונאים בה הוצג נערכה בנוכחות כלי תקשורת רבים מרחבי ברזיל ומחוצה לה. החולצות של סנטוס עם שמו ומספר חולצתו החדש (10) נמכרו ב-66 אירו (סכום גבוה במושגים מקומיים) וילדים שרו שירים לכבודו והסתפרו בתספורות שמאפיינות אותו, בעבר ובהווה.

ניימאר במדי סאנטוס (רויטרס)ניימאר במדי סאנטוס (רויטרס)

אחד האוהדים הכריז: "זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו, אי אפשר לשכוח את ניימאר". אוהד בוגר אחר שלבש את חולצת המועדון הדהים כשאמר: "אני בכלל מריו דה ז'ניירו ואוהד של ואסקו, אבל כששמעתי שניימאר חוזר היה ברור לי שאבוא לכאן לכבודו". כל מי שבקיא ביריבות ובשנאה המסורתית בין המועדונים בברזיל נותר פעור פה לנוכח הדברים.

עבור סנטוס מדובר לא רק בחגיגה של ממש, יש ציפייה לחיזוק מהבחינה המקצועית והעלאה ניכרת בכיסוי התקשורתי. במועדון מצפים גם לרווחים כלכליים. על פי דיווח בעיתון 'לאנס' ההכנסות מהספונסרים עשויים לעלות ב-400 אחוז לאור ההתעניינות החדשה.

ניימאר דומע (רויטרס)ניימאר דומע (רויטרס)

טס במטוס יוקרה שמגיע כמעט למהירות הקול

היום בו שב הביתה הילד הבוגר שכבש את העולם זכה בברזיל לכינוי "NeyDay" וסוקר בהרחבה בכל הרשתות. דרכו הביתה הייתה גם היא נוצצת וראוותנית: הוא הגיע בטיסת יוקרה שנמשכה 18 שעות מריאד דרך תחנת ביניים בניגריה.

ניימאר טס במטוס יוקרה מסוג Gulfstream G700, שעלותו מגיעה ל-80 מיליון דולר. מדובר באחד המטוסים המהירים והמודרניים ביותר, בעל טווח טיסה של יותר מ-14,000 ק"מ אשר יכול להגיע למהירות של יותר מ-1,150 קמ"ש, (קרוב למהירות הקול) וחביב על מיליארדרים דוגמת אילון מאסק.

ניימאר הגיע ביום שישי לאירוע הצגתו המחודשת באצטדיון 'וילה בלמירו' מלווה בחברתו ברונה הנמצאת בהריון עם בתם השנייה, עם בתו הבכורה ובלוויית אמו ואחותו. כשנחת נפגש עם הנשיא מרסלו טשיירה שקיבל את פניו ולא שכח לשלוח הודעה לרובסון ג'וניור, בנו של רוביניו המככב בנוער של סנטוס: "אבא שלך שמר עליי ואני אשגיח עליך". מיד לאחר מכן נפגש עם חבריו החדשים במרכז הספורט "פלה המלך".

רוביניו (רויטרס)רוביניו (רויטרס)

בשבת צפה ניימאר מביתו שבמנגרטיבה (עיירת נופש במדינת ריו דה ז'ניירו) במשחק בו ניצחה סנטוס 1:3 את סאו פאולו במחזור השישי בליגת הפאוליסטה וביום שני הוא אמור לערוך אימון בכורה בהדרכת המאמן פדרו קיישיניה.

הופעת הבכורה המחודשת שלו צפויה להיות בדיוק ביום הולדתו ה-33, ביום רביעי הקרוב (בלילה שבין רביעי לחמישי לפי שעון ישראל) כאשר סנטוס תשחק מול בוטפוגו ריבראו פרטו במחזור השביעי בליגת הפאוליסטה.

ניימאר (רויטרס)ניימאר (רויטרס)

ניימאר חזר לסנטוס בהעברה חופשית אחרי ששוחרר מאל הילאל בהסכם הדדי בין הצדדים. הוא חתם על הסכם לחצי שנה עם אופציה להארכה בשנה אחרי שהיה כישלון חרוץ בסעודיה, מכיוון שהופיע רק שבע פעמים במדי קבוצתו האחרונה בשנה וחצי וכבש שער אחד.

ניימאר סבל מפציעה ממושכת וקבוצתו אפילו לא רשמה אותו לליגה הסעודית, מה שאיפשר לו לשחק רק בליגת האלופות של אסיה אילו היה נשאר. מאמנו באל הילאל, ז'ורז' ז'זוס, הודה: "הוא לא יכול לשחק יותר ברמה שאנחנו מצפים".

אז מה הוביל את ניימאר לקבל החלטה לחזור הביתה? מדוע הוא לא נענה להצעה שקיבל משיקגו פייר מה-MLS  ודחה את האפשרות להמשיך להרוויח כסף גדול? ככלות הכל, בסנטוס הוא אמור להרוויח 38,000 אירו בשבוע בלבד, סכום מגוחך יחסית ל-150 מיליון אירו בעונה שהרוויח באל הילאל (פי 6 ממה שהרוויח בפ.ס.ז'), ששילמה תמורתו 90 מיליון אירו ב-2023.

ניימאר (רויטרס)ניימאר (רויטרס)

ניימאר התיר את החוזה בסעודיה שבעה חודשים לפני סיומו, במהלכם אמור היה להרוויח 63 מיליון אירו. מדוע הסכים לעשות את זה? התשובה ברורה: כשהוא רחוק משיאו וברור שאינו יכול לספק את הסחורה ברמה העולמית הגבוהה, הוא החליט לקצץ בשכרו ולשוב הביתה כדי לשקם את הקריירה ולהחזיר לעצמו את חדוות המשחק.

"אני מרגיש שוב בן 17", הכריז ניימאר במסיבת העיתונאים. "כל האנרגיות חזרו אליי מחדש. אני מאושר והמוטיבציה שלי גבוהה מאוד. היה ברור לי שאחזור ולא חשבתי פעמיים. כבר תקופה ארוכה שאני לא יכול לעשות את מה שאני אוהב הכי הרבה, לשחק כדורגל, אז באתי לכאן גם כדי להשיב לעצמי את השמחה".

מעבר לכך, ניימאר החליט לחזור לברזיל ולא לעבור לארה"ב מכיוון שהוא משוכנע שהדבר יעזור לו לחזור לתפוס מקום בהרכב של נבחרת ברזיל. הוא יודע היטב שהמונדיאל ב-2026 יהיה האחרון שלו וכבר הצהיר שיעשה את הכל בכדי להופיע בו.

ניימאר (רויטרס)ניימאר (רויטרס)

ניימאר פתח בהרכב הסלסאו בארבעת המשחקים הראשונים במוקדמות המונדיאל, אבל נפצע בהפסד לאורוגוואי באוקטובר 2023 ומאז נעדר שנה מהמגרשים. באוקטובר האחרון חזר אמנם, אבל בנובמבר נפצע שוב ומאז לא שיחק. האם חזרה שלו טובה לנבחרת ברזיל? לא בטוח. מבקריו טענו אחרי הכישלון בקטאר 2022 שהוא אנוכי מדי, מחזיק יותר מדי בכדור, גונב את ההצגה ושעדיף בלעדיו.  

קיבל את החולצה שהייתה שמורה רק לפלה

בארבע השנים בהן שיחק בסנטוס מרגע שעלה לבוגרים (2009) ועד שעבר לברצלונה (2013) כבש ניימאר 107 שערים ב-177 משחקים וזכה בגביע הליברטדורס (2011), רקופה סודאמריקנה (2012), אליפות ליגת הפאוליסטה (2010, 2011 ו-2012) ובגביע הברזילאי (2010). הוא לבש בצעירותו את החולצה מספר 11 וכעת יקבל את החולצה עם המספר 10 על מנת לקבל כבוד שהיה שמור היום רק לפלה המנוח. אחרי שפלה פרש בשנות ה-70 הכריזו ה"פיישי" (הדגים") שאף שחקן לא יקבל בעתיד את החולצה שלו, אבל המלך החדש-ישן זכה לכבוד הזה.

פלה וניימאר (אינסטגרם)פלה וניימאר (אינסטגרם)

סנטוס חזרה לליגה הראשונה בברזיל בסוף 2024 ויחד עם ניימאר מצפים אוהדיה לשוב לימי הזוהר. כולם רואים בו כמושיע, השאלה מה תראה המציאות. לאף אחד לא ברור אם הוא במצב פיזי מספק על מנת לשחק משחק שלם ואם הוא יכול לפתוח בהרכב אחרי שלא שיחק בכלל מאז תחילת נובמבר. ככל הנראה ייקח זמן עד שישוב לכושר משחק ויוכל לענות על הציפיות.

כשנשאל על כך השיב: "פיזית אני במצב טוב. מודה שאני עדיין לא 100 אחוז, כי אני זקוק לדקות משחק. ככל שאתאמן יותר ואצבור דקות אחזור לעצמי. אני עדיין במצב טוב יותר בהרבה מאשר כשחזרתי לשחק (באוקטובר האחרון) ומנטלית אני מאוד מרוצה עם האהבה של כל האנשים כאן. אני גם אדם אחר ממה שהייתי כשעזבתי את המקום הזה, ברור שאני בוגר יותר. כשקבוצה לא משחקת טוב תמיד מרגישים קצת חוסר ביטחון, אני יכול לעזור בהעלאת הביטחון עם מילים של עידוד באימונים".

ניימאר מוצג בסנטוס (רויטרס)ניימאר מוצג בסנטוס (רויטרס)

מעבר לחזרה לכושר משחק, גם השאלה לגבי תפקודו במגרש מעסיקה את האוהדים והצוות המקצועי. חלק מהפרשנים טוענים שבגילו הוא לא מסוגל למלא את תפקיד החלוץ כפי שעשה בצעירותו ושפדרו קיישיניה צפוי להציב אותו בעמדה אחורית יותר, כזו שתדרוש ממנו לרוץ פחות ויותר להכין מצבים לחבריו.

המאמן התייחס לנושא: "אני יודע איפה להציב את ניימאר במגרש. מאוד שמחנו להכיר אותו ולקבל שחקן כמוהו, הוא יכניס לנו דינמיקות חדשות".

ניימאר עצמו התבדח: "יש לי חשק לשחק כשוער ואעשה את זה. ברצינות, כמובן שאני רוצה לשחק כחלוץ כפי שעשיתי, אבל זה תלוי במאמן. אם הוא יצטרך שאשחק כחלוץ קדמי, כחלוץ שני, באגף או בקישור – מה שהוא ירצה אני פה בשביל לעזור. דיברתי עם החברים שלי ואני פה בשביל להשתלב".

ניימאר במדי סאנטוס (רויטרס)ניימאר במדי סאנטוס (רויטרס)

בברזיל נזכרו בקאמבקים גדולים של כוכבים שהחלו לדעוך וחזרו לשחק בבית. החזרה של רומאריו מברצלונה לפלמנגו ב-1995 הייתה אמנם מוצלחת (זכייה בשתי אליפויות ליגת הקריוקה ועם הנבחרת בקופה אמריקה וגביע הקונפדרציות ב-1997), אבל היא התרחשה כאשר הוא היה רק בן 29, שנה אחרי שהוביל את הנבחרת לזכייה במונדיאל בארה"ב 1994.

לעומת זאת, רונאלדו נזאריו דה לימה נראה בקורינתיאנס ב-2009 שמן, גמור וכמי שבא להעביר את הזמן ולזכות בעוד קצת אהדה מהתקשורת לפני שיתלה את הנעליים. ימים יגידו למי מבין השניים תהיה דומה החזרה של ניימאר

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
העט של ניימאר מסרב לעבוד בזמן החתימה




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןכמה השקעה: כך נראה בית של חולה כדורגל
כמה השקעה: כך נראה בית של חולה כדורגל
נגןאגדה: דופלנטיס רושם לעצמו עוד שיא מטורף
אגדה: דופלנטיס רושם לעצמו עוד הישג מטורף
נגןהמשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
המשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
נגןעסק ביפן: אשתו של נטע לביא קופצת למים
עסק ביפן: אשתו של נטע לביא קופצת למים
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */