יום שבת, 10.01.2026 שעה 17:40
ליגה צרפתית 25-26
4013-3117לאנס1
3915-3717פאריס סן-ז'רמן2
3217-3617מארסיי3
3222-3317ליל4
3017-2517ליון5
3024-2917ראן6
2421-2617שטרסבורג7
2322-2417טולוז8
2330-2717מונאקו9
2220-1817אנז'ה10
2227-2317ברסט11
1929-2017לוריין12
1823-1517לה האבר13
1830-2017ניס14
1631-2217פ.צ. פאריס15
1428-1617נאנט16
1227-1417אוקזר17
1238-1817מץ18

לואיס אנריקה: אנחנו לא גיבורים ולא מושלמים

מאמן פ.ס.ז' ביקר את ההגנה שלו אחרי העלייה לגמר הגביע: "אנחנו לא בלתי מנוצחים, נמשיך לספוג שערים". ביריבה דנקרק התלוננו על השיפוט: "לא מקובל"

|
לואיס אנריקה (רויטרס)
לואיס אנריקה (רויטרס)

למרות שפאריס סן ז’רמן ספגה שני שערים מוקדמים מול דנקרק בגביע הצרפתי, בין היתר בשל טעויות הגנתיות, לואיס אנריקה הזכיר לכולם לאחר הניצחון 2:4 וההעפלה לגמר כי "שלמות לא קיימת".

"פ.ס.ז’ אינה בלתי מנוצחת או בלתי ניתנת לעצירה", אמר המאמן לואיס אנריקה כדי להסביר את החולשה ההגנתית שהובילה לכך שקבוצתו פיגרה 2:0 לפני שהפכה את התוצאה. השער הראשון של היריבה מהצפון נכבש בעקבות בעיטה חופשית שההגנה לא העריכה נכון, והשער השני הגיע לאחר ששני מאבקים רצופים הוכרעו לרעת מרקיניוס ונונו מנדש.

לוקאס בראלדו אף כמעט אפשר לדנקרק לכבוש שער שלישי לאחר טעות במסירה. "בכל משחק יש טעויות הגנתיות. ברור שהשער השני היה תוצאה של חוסר זהירות, אך דנקרק כבשה שני שערים מכדורי קרן נגד ברסט", הדגיש לואיס אנריקה במסיבת העיתונאים.

לואיס אנריקה (רויטרס)לואיס אנריקה (רויטרס)

"אנחנו לא בלתי מנוצחים, לא בלתי ניתנים לעצירה, לא גיבורי סרטים – נמשיך לספוג שערים", הוסיף, לפני שהתעקש: "שלמות לא קיימת, אנחנו לא מושלמים". אך בסופו של דבר, טען הספרדי: "אנחנו לחלוטין ראויים לעלות לגמר. זה לא דומה למשחק מול סנט אטיין (בשבת שעברה, שבו פאריס פיגרה לפני שניצחה 1:6), שם חסר לנו קצב משחק. דנקרק עברה את מחצית המגרש פעמיים וניצלה טעויות חוסר זהירות", הסביר המאמן. "הקבוצה הראתה בגרות ויכולת להפוך מצבים", אמר בסיפוק.

דנקרק מנגד הצטערה מאוד על שער השוויון של מרקיניוס בדקה ה-48. המועדון הפריזאי לא היה צריך לזכות בכדור הקרן שהוביל לשער של הברזילאי. מדובר במהלך שכנראה ישאיר טעם מר בדנקרק, כשגם בתקשורת הצרפתית טענו שהשופט טעה. 

מרקיניוס (רויטרס)מרקיניוס (רויטרס)

ה-VAR לא יכול היה להתערב

קפטן דנקרק, אופא סנגנטה, זעם לאחר המשחק: "איך השופט מעניק קרן שלא הייתה, כשיש VAR בשנת 2025? זה לא מתקבל על הדעת", אמר הבלם. "הראינו את הערכים שלנו, שיחקנו משחק טוב. אבל אנחנו קצת מאוכזבים, השער השני הזה כואב לנו, במיוחד מאחר שלא הייתה קרן. המשחק הזה מוכרע על דברים כאלה".

בעוד שסנגנטה הטיל ספק במערכת הווידאו, היא כלל לא יכולה הייתה להתערב במקרה כזה. ה-VAR יכול להמליץ לשופט לבדוק מחדש רק "טעות ברורה" או "אירוע חמור שהוחמץ" הקשור לתוקפו של שער, פנדל או כרטיס אדום ישיר.

וינסנט סאסו, שכבש את השער הראשון במשחק בדקה השביעית, התקשה גם הוא להשלים עם התוצאה. הבלם, יחד עם סנגנטה, שמר על מרקיניוס במהלך שהוביל לכדור הקרן. למרות שהבלם הברזילאי נגח, השחקן האחרון שנגע בכדור היה פריזאי, אך בכל זאת השופט פסק קרן לטובת פ.ס.ז’. ומכאן, הקפטן של האלופה השווה עם נגיחה נוספת.

"אני יודע שקשה לשפוט, אבל זו הייתה החלטה רעה ונענשנו מיד", אמר סאסו, תוך שהוא מודה כי פ.ס.ז’ הייתה "חזקה יותר". "לא הייתה קרן. צריך להיות הוגנים – זה קשה לשופטים. זה מעצבן אותנו, אבל זה הכדורגל".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */