לאחר זמן רב שבו ניסתה להחתים אותו, ברצלונה הצליחה לצרף את תיירי הנרי בקיץ 2007. החלוץ הצרפתי הגשים את חלומו ללבוש את החולצה של הקטלונים אחרי שמונה עונות בארסנל, וגם אם לא הצליח להגיע לשיאו כפי שהיה באמירויות, הוא הפגין רמה טובה בסך הכל בשלוש עונותיו בקאמפ נואו.
למעשה, הנרי היה שחקן מפתח בברצלונה של פפ גווארדיולה, שזכתה בכל ששת התארים שעליהם התחרתה בשנת 2009. הוא סיים את תקופתו בברצלונה ב-2010 עם שני תארי אליפות ספרד (2009 ו-2010), גביע המלך (2009), ליגת האלופות (2009), הסופר קאפ הספרדי (2009), הסופר קאפ האירופי (2009) וגביע העולם למועדונים (2009). בסך הכל, כבש 49 שערים ב-121 משחקים רשמיים.
עם זאת, בארסנל לא מצטערים על כך ששחררו את הנרי תמורת 24 מיליון אירו. בראיון ל’סאן’, מנכ"ל ארסנל לשעבר, קית' אדלמן, הסביר מדוע הקבוצה הסכימה למכירה: "הסיבה שתיירי עזב הייתה שהוא איבד מהירות. המשחק שלו התבסס בעיקר על מהירות. ואם אתה מאבד מהירות, אתה גמור".
היה רחוק מלהיות גמור בברצלונה. תיירי הנרי (רויטרס)"מה שעשינו זה להרוויח עליו כסף, למרות שהוא היה במצב לא טוב", נזכר אדלמן. כדי לחזק את עמדתו, הוא השווה את המקרה של הנרי לזה של קווין דה בריינה במנצ'סטר סיטי: "האם עדיף היה למכור אותו בסוף העונה שעברה בסכום גבוה יותר? או להשאיר אותו ולקחת את הסיכון להמשיך איתו גם העונה?"
כדורגלן שקשה להחליף
עזיבתו של הנרי, יחד עם שחקנים כמו פטריק ויירה ורוברט פירס, הובילה לכך שארסנל נותרה ללא תואר במשך זמן רב. לדברי אדלמן, "להחליף שחקנים ברמה עולמית זה דבר קשה מאוד". "קבוצה נבנית בגלים. אם יש לך כסף בלתי מוגבל כמו למנצ'סטר סיטי, אתה יכול להחזיק קבוצה תחרותית לזמן רב יותר. צריך לבחון כמה שחקנים ברמה עולמית יש לך בקבוצה, כי הם לא יישארו כאלה לנצח – הם מתבגרים ונוטים לדעוך. זה מה שאני מתכוון כשאני מדבר על חשיבה אסטרטגית", הוא הסביר.
ארסנל התקשתה מאוד אחרי שעזב. הנרי (רויטרס)לדבריו, "יש רק 20 שחקנים ברמה עולמית בפרמייר ליג כולה, שזה מספר קטן מאוד. לכן, אם אתה מנצח, זה אומר שיש לך הרבה שחקנים כאלה, כי ככה זוכים. אבל כשהם מזדקנים, קשה מאוד להחליף אותם", הוא סיכם.