ברצלונה לא מתכננת לבצע שינויים בעמדת השוער, לא כעת ולא בעתיד הקרוב. התוכנית של המועדון היא להמשיך עם הנוסחה שהייתה בשימוש בשנים האחרונות: שמירה על מארק-אנדרה טר שטגן כשוער ראשון, החזקת שוער מחליף אמין ומנוסה, והמשך פיתוחם של הכישרונות הרבים בקבוצה לקראת הזמן בו יוכלו לתפוס את מקומם.
כשוער מחליף, ברצלונה החליטה כי וויצ’ך שצ'סני הרוויח את הזכות להישאר. האנזי פליק כבר אישר את המשך דרכו, ונפתחו מגעים להאריך את חוזהו לעונה נוספת, לפחות בשלב הראשוני, כשבתקשורת אף מדובר על חוזה של שנה עם אופציה לעונה נוספת שהוצע לו. השוער הפולני השתלב היטב בקבוצה ונהנה מהשהות במועדון. סוכנו, ג'ושוע בארנט, הבהיר כי "לא תהיה שום בעיה בחידוש החוזה".
איניאקי פנייה – הנפגע העיקרי
הנפגע העיקרי מהמצב הוא איניאקי פנייה. חוזהו מסתיים בשנת 2026, והמועדון בנה על הארכת חוזהו, אך כרגע הוא מתקשה להישאר. יחסיו עם פליק התקררו, והוא התקשה לעכל את השינוי בעמדת השוער. אם שצ'סני יישאר, פנייה יארוז את חפציו, ולא יחסר לו ביקוש מקבוצות אחרות.
שצ'סני ופנייה (לה ליגה, רויטרס)כישרונות הבית
במקביל, ברצלונה תמשיך ללטש את דור שוערי העתיד שלה. ההימור הגדול ביותר של המועדון הוא דייגו קוכן, שכבר משתלב בדינמיקת הקבוצה הבוגרת והצטרף למסע המשחקים האחרון תחת הנהגתו של פליק. מדובר בשוער בעל מבנה פיזי מרשים ותכונות יוצאות דופן לעמדת השוער. בנוסף, הוא גבוה. עליו לשפר את מיקומו, את ההגנה על כדורי גובה, וגם את היכולת להתמודד עם הלחץ שבמשחקים.
עם זאת, הוא לא יכול להרשות לעצמו להאט את קצב ההתקדמות שלו, שכן הוא מתחרה עם אנדר אסטרלאגה, שנמצא בברצלונה מאז 2018, ארון יעקובישווילי, ומקס בונפיל. האחרון השתתף באימונים האחרונים של הקבוצה הבוגרת ומשלב בין קבוצת הנוער של ג'וליאנו בלטי לבין קבוצת הנוער ב’ של פול פלאנס. העונה הוא עמד בין הקורות בניצחון 2:3 על דורטמונד בליגת האלופות לנוער. הוא רשם ארבע הופעות במילואי ברצלונה, אך טרם ערך את הופעת הבכורה הרשמית שלו בקבוצה הבוגרת.
שם נוסף שהקבוצה חושבת עליו לעתיד
ברצלונה שקלה בתחילת העונה לצרף שוער צעיר מהשורה הראשונה, אך הצטיינותו של שצ'סני בלמה את התוכנית. בהיעדר שינויים בלתי צפויים, הפולני יאריך את חוזהו לעונה נוספת, בעוד טר שטגן צפוי לחזור בכושר מלא. השניים מספקים מענה לטווח הקצר ומאפשרים למועדון לתכנן את חילופי הדורות בעמדת השוער בצורה מחושבת יותר.
ברצלונה חושבת על חילופי הדורות. מארק-אנדרה טר שטגן (ברצלונה)במקביל, הצוות המקצועי ינצל את הזמן כדי לעקוב אחר מועמדים פוטנציאליים. אחד השמות הבולטים הוא בארט ורברוכן, השוער ההולנדי בן ה-22, שמרשים בביצועיו בברייטון. הוא שוער גבוה, מצטיין בין הקורות ובעל משחק רגל טוב – תכונות שמתאימות לדרישות של ברצלונה.
ורברוכן, שחוזהו נמשך עד 2028, מושך עניין רב, וצפוי להיות חלק מרכזי בשוק השוערים העתידי. ברצלונה עוקבת גם אחר שוערים בפרופיל דומה, בהם לוקאס שבאלייה מליל ומרצין בולקה מניס, שכבר צברו ניסיון בין-לאומי ומראים פוטנציאל גבוה. לעת עתה, המועדון לא יבצע שינויים בעמדת השוער, אך לקראת יוני 2026 צפויה תזוזה, עם מטרה לבנות מחדש את העמדה לקראת העתיד.
בארט ורברוכן (רויטרס)