נוצר בלגן אמיתי סביב המשחק בין ברצלונה לאוססונה במסגרת המחזור ה-27, שאותו צריך להשלים. לה ליגה לא נענתה לבקשות של שני המועדונים, שביקשו לשחק במאי – החלון הפנוי היחיד בלוח הזמנים העמוס של ברצלונה, שעדיין נמצאת בעיצומן של שלוש תחרויות. לכן, אם הערעורים של שני המועדונים (שכבר ציינו כי יערערו באופן רשמי) לא יתקבלו, המשחק יתקיים במונז'ואיק ביום חמישי, 27 במרץ.
כמעט בלתי נתפס לשחק במהלך פגרת הנבחרות. או, אם לדייק, מיד לאחריה. כאשר חלק מהשחקנים יתמודדו עם משחק בין-לאומי בפער של פחות מ-48 שעות. תארו לעצמכם את קרלו אנצ'לוטי, שזעק על כך שלא השיג 72 שעות מנוחה רק לאחרונה.
ברצלונה – הנפגעת העיקרית
בכל מקרה, גם האנזי פליק וגם ויסנטה מורנו צריכים כבר להיערך לכך שהתאריך לא ישתנה, ולתכנן בהתאם. באופן טבעי, מדובר במכה קשה הרבה יותר עבור ברצלונה, שלה יש לא פחות מ-13 שחקנים שיצאו למשימות בין-לאומיות בימים אלו. וכעת נודע לה גם על הפציעות של איניגו מרטינס ומארק קסאדו.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
דני ראבה בשער ענק עם המון נחישות ועיקשותבמיוחד מסובך מצבו של הקשר, שעשוי להיעדר ליותר מחודשיים עקב פציעה ברצועות הברך. עבור המאמן הגרמני, אין הרבה אפשרויות בעמדה הזו, כאשר פרנקי דה יונג הוא השחקן הטבעי היחיד שנותר. נזכיר שמארק ברנאל כבר נפצע העונה בקרע ברצועה הצולבת ולא ישוב עד העונה הבאה.
איניגו לא יהיה כשיר
במקרה של הבלם, הפציעה קלה יותר, אך הוא צפוי להחמיץ גם את אוססונה וגם את המשחק הבא מול ג'ירונה, שיתקיים אף הוא באצטדיון האולימפי. משם, יהיה צורך למצוא פתרונות. עבור פליק זה כאב ראש לא קטן, שכן הוא יודע שארפיניה ורונאלד אראוחו יחזרו עם מעט מאוד מנוחה. אורוגוואי תשחק מול בוליביה בלה פאס ביום שלישי, 25 במרץ, בעוד שברזיל תפגוש את ארגנטינה במשחק קשה בלילה של ב-26 במרץ. שני השחקנים, אם יהיו כשירים, צפויים לעמוד לרשות פליק כבר בבוקר המשחק, תחת לחץ כבד.
עם פציעתו של מרטינס, האורוגוואי הוא האופציה הראשונה. אך בהתחשב בכך שגם אריק גארסיה יהיה בלחץ כבד, הוא עשוי להיות הבחירה המתבקשת כרגע. ראפיניה יכול להיות מוחלף ככל הנראה על ידי פראן טורס (האופציה הסבירה ביותר) או פרמין לופס. אולי אפילו דני אולמו. שלושתם גם כן ישתתפו במשחקים בין-לאומיים במהלך הפגרה, כך שגם הם לא יגיעו רעננים.
ראפיניה (רויטרס)התקדים של ריאל מדריד שברצלונה נאחזת בו כדי להימנע ממשחק ב-27 במרץ נגד אוססונה
ברצלונה ממשיכה בהכנות לערעור שלה בפני ועדת הערעורים כדי לנסות למנוע את קיום המשחק שנדחה ב-27 במרץ. המועדון הקטלוני מבסס את ערעורו על שני גורמים מרכזיים. הראשון הוא העובדה שהוא לא יכול לסמוך על שחקנים רבים עקב משחקים בין-לאומיים שכבר נקבעו בתאריכים הללו. בנוסף, הוא מתכוון להדגיש כי יש תקדים שבו משחק נדחה התקיים בין שני המחזורים האחרונים של העונה. למעשה, הן ברצלונה והן אוססונה הציעו לקיים את המשחק אז.
התקדים
בעונת 2016/17, ריאל מדריד שיחקה משחק דחוי נגד סלטה בין שני המחזורים האחרונים של העונה. זה היה משחק קריטי במאבק על האליפות. לאחר המחזור ה-37, ברצלונה וריאל מדריד היו בשוויון עם 87 נקודות. הקבוצה של זינדין זידאן ניצחה בבלאידוס 1:4, בזכות צמד של כריסטיאנו רונאלדו, שער של טוני קרוס ועוד אחד של קארים בנזמה.
הניצחון הזה נתן לריאל יתרון של שלוש נקודות על הקטלונים. הם היו צריכים רק תיקו מול מאלגה במחזור האחרון – משחק שבו גם ניצחו. ברצלונה גברה על אייבר במחזור האחרון, אך זה לא הספיק. כעת, המועדון הקטלוני מנסה להסתמך על התקדים הזה כדי לדחות את המשחק.
ברצלונה (רויטרס)הנושא כבר הוצג בפני השופט בספרד, אשר דחה את הבקשה: "קביעת תאריך בין שני המחזורים האחרונים של האליפות היא אפשרות שהשופט דוחה באופן מוחלט וקטגורי, משום שהיא עלולה לפגוע בקבוצות אחרות שמתחרות בליגה".
הטיעונים
"שני המחזורים האחרונים משוחקים במקביל כדי למנוע מצבים לא הוגנים, שבהם משחק דחוי מתקיים כאשר קבוצות כבר יודעות את תוצאות היריבות שלהן, דבר שעלול להשפיע על ההעפלה למקומות באירופה, הירידה, או הזכייה באליפות. לכן, דחיית המשחק למחזור הלפני אחרון עלולה לגרום לחוסר ודאות תחרותי ולהיות לרעת כל הקבוצות המעורבות".
מצידה, ברצלונה טוענת כי המשחק כן יכול להתקיים בתאריכים הללו, וכי שני המחזורים האחרונים לא תמיד שוחקו במקביל, שכן זה לא חובה. כעת, ההחלטה בידיה של ועדת הערעורים.