יום שבת, 22.03.2025 שעה 02:18
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
6027-7527ברצלונה1
6027-5928ריאל מדריד2
5622-4628אתלטיקו מדריד3
5224-4628אתלטיק בילבאו4
4438-4927ויאריאל5
4435-3828בטיס6
4034-2828מיורקה7
3941-4128סלטה ויגו8
3731-3128ראיו וייקאנו9
3637-3228סביליה10
3623-2528חטאפה11
3530-2528ריאל סוסיאדד12
3441-3628ג'ירונה13
3339-3327אוססונה14
2839-2627אספניול15
2846-3128ולנסיה16
2742-3228אלאבס17
2743-2628לגאנס18
2547-3228לאס פלמאס19
1663-1828ויאדוליד20

חלוץ ושוער זה מספיק? ריאל מדריד מוכיחה שכן

האלופה "מיישמת" את אחד מהחוקים הלא כתובים בכדורגל. קורטואה מציל ואמבפה הפך לנשק מכריע ומשדר ביטחון ו-ווינריות. האם ישאיר מאחוריו את רונאלדו?

|
קיליאן אמבפה (רויטרס)
קיליאן אמבפה (רויטרס)

"קבוצות גדולות נבנות על שוער שאפשר לסמוך עליו וחלוץ שאפשר לסמוך עליו". זה אחד מהחוקים הלא כתובים של הכדורגל. ריאל מדריד היא אמנם הרבה יותר מחלוץ ושוער, אבל לפחות במשחק האחרון שלה, היא תפקדה טוב רק בשתי העמדות הללו. אלופת ספרד השיגה שלוש נקודות יקרות בניצחון מול ויאריאל, למרות שקרלו אנצ'לוטי הזהיר כי ישקול להחרים משחקים אם שחקניו לא יקבלו לפחות 72 שעות מנוחה, בהתאם להמלצת פיפ"א.

על כר הדשא בלה סרמיקה שני שמות בלטו מעל כולם: קיליאן אמבפה וטיבו קורטואה. שניהם ישובו להגן על דגלי צרפת ובלגיה בהתאמה לאחר חודשים של היעדרות. שניהם גם הוכיחו את עצמם כשחקנים החשובים ביותר של ריאל מול הצהובים. אמבפה כבש צמד מרשים והפגין ניידות גבוהה, בעוד שקורטואה סיפק תשע הצלות ברמות הגבוהות ביותר, בדיוק ברגעים הקריטיים של העונה, בדרך לניצחון ראשון בחוץ מול הצוללת הצהובה מאז 2017 (!).

העונה הזו הייתה מסע מאתגר עבור קורטואה. הוא רשם יותר מ-3,400 דקות ב-38 משחקים, כולל 12 משחקים ללא ספיגה. לאחר הפציעה הארוכה שלו, הוא חזר במשחק מול אלאבס וסיפק 10 הצלות. גם מול ויאריאל הוא הציג הופעה הרואית, עם אינספור הדיפות לבעיטות מסוכנות, עצירות מדויקות וניהול משחק מרשים. המאמץ שלו לא נעלם מעיני חבריו לקבוצה, שהרעיפו עליו מחמאות וחיבוקים בסיום המשחק.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
בעל הבית: אמבפה עם צמד במהפך על ויאריאל

אבל עם כל הכבוד לבלגי, האחראי המרכזי לניצחון היה קיליאן אמבפה. החלוץ הצרפתי סיפק שני שערים קריטיים. במשחק שבו ויניסיוס פתח על הספסל, הצרפתי היה הכוח ההתקפי העיקרי של הלבנים, לא רק כמוציא לפועל, אלא גם כמנהיג.

במהלך העונה, רבים במדריד תהו כיצד מספר 9 ישתלב בקבוצה עמוסת כוכבים וכיצד ישפיע על הדינמיקה ההתקפית של הקבוצה. בשבועות האחרונים התשובה החלה להתבהר. הצרפתי לקח על עצמו יותר, לא רק כשחקן שמכריע משחקים עם שעריו, אלא גם כאחד שמשרה ביטחון, מוביל את החברים לקבוצה, ומעורב לא רק בחלק ההתקפי אלא גם במאמצי ההגנה.

קיליאן אמבפה מאושר (La Liga)קיליאן אמבפה מאושר (La Liga)

בנוסף, ניכרת השפעתו של קרלו אנצ'לוטי על החלוץ. המאמן האיטלקי, שמומחה ביצירת סביבה נוחה לכוכבים, עבד עם אמבפה על שיפור קבלת ההחלטות שלו ועל חיבור טוב יותר עם שאר השחקנים, במיוחד ויניסיוס ובלינגהאם. ההופעה האחרונה הוכיחה עד כמה התהליך הזה מתקדם – אמבפה לא רק כבש אלא גם תרם תרומה משמעותית למשחק הקבוצתי, מה שמעיד על ההתאמה ההולכת וגוברת שלו לריאל.

אחד מבכירי המועדון התבטא בעבר על אמבפה באומרו: "הוא כמו רימון יד בכיס – כשהמשחק תקוע, יש לנו את הנשק המכריע על המגרש". מול ויאריאל, המשפט הזה הפך למציאות. אמבפה כמעט לבדו סחף את קבוצתו לניצחון, כשהוא משדר ביטחון, נחישות ואופי של ווינר.

"כמו רימון יד בכיס". קיליאן אמבפה בפעולה (La Liga)"כמו רימון יד בכיס". קיליאן אמבפה בפעולה (La Liga)

שני שעריו מול דייגו קונדה העלו את מאזנו ל-20 שערי ליגה, והוא נמצא מרחק נגיעה מרוברט לבנדובסקי במאבק על מלכות השערים. מעבר למספרים, אמבפה הציג אופי ומנהיגות: הוא התייצב להגן על ג'וד בלינגהאם כשזה הסתבך בעימות עם חואן פוית’, רץ לאורך כל המגרש כדי לחלץ כדור מנהואל מולינה כשהאורחת הייתה תחת לחץ, ואפילו התעמת עם מרקוס יורנטה במהלך דו קרב הפנדלים מול אתלטיקו כדי לשמור על רודיגר מריכוזו. אלו רגעים שהמחישו את קליק ההשתלבות שלו בריאל מדריד, בדיוק בשבוע שבו ספג לא מעט ביקורת עם טענות לחוסר ריכוז נגדו.

הדיבור סביב אמבפה לא הפסיק, אם זה על פציעתו, על יכולתו או על מחויבותו. אך מול ויאריאל הוא נתן תשובה ברורה – טורף אמיתי שתמיד ימצא את הדרך להכריע משחקים. עם הצמד הזה, הוא הגיע ל-31 שערים ב-44 הופעות במדי ריאל מדריד, נתון שמשאיר מאחור את המספרים של רונאלדו הברזילאי בעונתו הראשונה בבלאנקוס.

המנהיג של ריאל. קיליאן אמבפה (רויטרס)המנהיג של ריאל. קיליאן אמבפה (רויטרס)

אנצ'לוטי מבין היטב כיצד להוציא את המיטב מכוכבים, ואמבפה הוא לא יוצא דופן. הוא מזכיר לו פעם אחר פעם: בריאל מדריד אין מקום לנפילות מתח. מה שהיה מקובל בפ.ס.ז' אינו אפשרי באלופת אירופה. ההבנה הזו חלחלה לחלוץ אחרי הדרבי מול אתלטיקו, ושתי ההופעות שלאחר מכן הוכיחו זאת.

הצרפתי התחיל את דרכו במדריד בדיוק כמו כריסטיאנו רונאלדו – עם סנטיאגו ברנבאו מלא עד אפס מקום וקריאה רמה של "אחד, שתיים, שלוש... האללה מדריד!". זו דרך לזכות באהדת אוהדי ריאל, אך המבחן האמיתי יגיע עם המספרים האדירים שהפורטוגלי השאיר אחריו בברנבאו: תשע עונות, 438 משחקים, 450 שערים ושיאים אין סופיים. ביניהם שש עונות עם יותר מ-50 שערים. אותו מספר ששואפים כיום מאמבפה להשיג, והוא בדרך לכך.

יסיים עונה עם 50 שערים? אמבפה שואג (La Liga)יסיים עונה עם 50 שערים? אמבפה שואג (La Liga)

"יש לי ביטחון מקסימלי בעצמי, אבל אין לי גבולות. אם אוכל לכבוש 50, כן, ואם אוכל יותר – אנסה לכבוש יותר", אמר הכוכב לאחרונה בגישה שאפתנית. מאמנו רואה אותו כמי שיכול לעמוד במשימה: "לאמבפה יש את האיכות להגיע למספרים של כריסטיאנו, אבל הוא צריך לעבוד קשה, כי רונאלדו הציב את הרף גבוה מאוד", אמר אנצ'לוטי.

הפתיחה החלשה שלו לעונה פגעה במאזן שלו. עד למשחק בסן מאמס, הוא כבש 10 שערים ב-20 משחקים – שער כל שני משחקים, אחד ל-168 דקות. מאז, אמבפה הוא שחקן אחר – זה שכובש כמעט שער למשחק: 21 שערים ב-24 משחקים. מה שברור זה שהצרפתי הולך לעבור את מספרי עונת הבכורה של רונאלדו במדריד, אז הפורטוגלי סיים עם 33 שערים ב-35 משחקים (לאחר שהחמיץ חודשיים בגלל פציעה). הצרפתי נמצא רק שלושה משבירת השיא. השיא האישי של אמבפה עומד על 44 שערים בעונה, אותו קבע אשתקד בפ.ס.ז'.

רונאלדו ואמבפה (רויטרס)רונאלדו ואמבפה (רויטרס)

השערים של אמבפה קריטיים עבור הלבנים. הוא כבש את השער הראשון של ריאל מדריד לא פחות מ-17 פעמים העונה, ובכל פעם שהוא מבקיע, ריאל מדריד כמעט תמיד מנצחת: 24 משחקים בהם כבש, מתוכם 21 ניצחונות.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןהמשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
המשחק המוזר מהאימון של נבחרת ישראל
נגןעסק ביפן: אשתו של נטע לביא קופצת למים
עסק ביפן: אשתו של נטע לביא קופצת למים
נגןכזה לא תראו בארץ: הקמיע הברזליאי מפגיז
כזה לא תראו בארץ: הקמיע הברזליאי מפגיז
נגןההתערבות המשפילה בין לאמין ימאל לניקו
ההתערבות המשפילה בין לאמין ימאל לניקו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */