בוקר סוער מאוד למועדון הפועל תל אביב ולאוהדים שלה. כפי שפרסמנו כאן לראשונה ב-ONE הלילה (בין חמישי לשישי), הבורר קבע שהאדומים ישחקו העונה בהיכל מנורה מבטחים, אך זכות הווטו תישאר לעמותה לקראת העונה הבאה ועופר ינאי צריך להפקיד סכום של 25 מיליון שקלים.
כזכור, בבוקר שאחרי פסק הבוררות פרסמנו גם כאן לראשונה ב-ONE שעופר ינאי העביר מסר למקורבים שלו שהוא “סיים עם הפועל תל אביב”. הבעלים אישר את הידיעה כשהעלה תמונה שלה לסטורי שלו באינסטגרם. כעת, אנחנו ב-ONE חופשים לך את פסק הבוררות המלא.
נתחיל הזכות הווטו. הבורר כתב שגם עופר ינאי וגם רמי כהן הודו שלא שמו לב שלא הוכנסה הטלת וטו בהסכם הרכישה של הבעלים, למרות שזה סוכם בישיבה עם חברי העמותה לפני כן. בעקבות כך, הבורר קבע שבעקבות העבודה שהדבר נעשה בשגגה אז אכן יש לעמותה זכות וטו. אגב, בפסק הבוררות הבורר ציטט ציטוט של ינאי אומר לפני שנה שהוא “מתכוון לפעול למעבר כל עוד העמותה לא תטיל את הווטו”, כך שהוא אכן הודה שיש זכות וטו לעמותה.
בנוסף, הבורר טען בפני אנשי העמותה שאם הם הוועד המנהל היה רוצה לשנות את צבע החולצה של הפועל, אז הוועד המנהל היה מתייעץ עם שאר חברי העמותה ולא מקבל את ההחלטה לבד. בעקבות כך, הבורר קבע כי ההחלטה להטיל את הווטו לא רק בידי הוועד המנהל, אלא שהוועד המנהל מחויב להיפגש עם אנשי העמותה וביחד לקבל את ההחלטה. כלומר: בשביל להטיל וטו, דרושה ישיבת עמותה. נכתב שוועד העמותה הסכים לדברים הללו וקיבל אותם.
הבורר טען גם שהעמותה לקחה את הזמן עם ההצבעה, בחרה שלא לכנס את החברים בה וכל זאת שהם יודעים שיש לעופר ינאי מטרה לעבור להיכל גדול יותר עוד העונה. בעקבות כך, פסק עו”ד יגאל בורוכובסקי שזכות הווטו של העמותה לגבי המעבר למנורה מבטחים בעונה הזו פקעה, כלומר לא קיימת, והיא תהיה קיימת שוב פעם החל מהעונה הבאה, אבל שוב – רק אם העמותה תכנס את החברים בה ותערוך הצבעה עם אפשרויות ברורות: נשארים במנורה, או לא נשארים.
השאלה שנשאלה היא גם מה עמדת האוהדים. לפי הראיות שהוצגו לבורר, 90% מהמנויים בהיכל שלמה בחרו להעביר את המנוי שלהם להיכל מנורה, כך שרואים שלאותם אוהדים אין התנגדות לעבור. בנוסף עוד 3,300 אוהדים הצטרפו ועשו מנוי למנורה, כך שזה מראה שיש המון אוהדים שרוצים לבוא למשחקים ולא יכולים בהיכל שלמה, כך שניתן לשער שהם בעד המעבר למנורה. “כן 112 מנויים הודיעו שהם לא רוצים וניתן לשער שיש עוד כמה מאוד בודדות, אך אי אפשר להתעלם מכך שזה מיעוט”, נכתב בפסק הבוררות.
לגבי ההשפעה התקציבית נכתב: “בעולמנו, הצלחה ספורטיבית תלוי במידה רבה ביכולות הכלכליות של קבוצה. כדי שהפועל תפחית ככל שניתן את התלות בנדבנים, חשוב להגדיל את הבסיס הכלכלי של הכנסותיה העצמיות. השתכנעתי שיש במעבר להיכל מנורה פער של עשרות מיליוני שקלים בשנה, שזה פער עצום במונחים ישראליים ולאורך זמן סביר שתהיה ההבדל בין אלופה לבין קבוצה ‘רגילה’”.
בכל מה שקשור לחשש של העמותה שינאי לא באמת ידאג לשיפוץ וירצה פשוט להישאר במנורה: “ינאי התחייב בהסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין כי ‘משכן הקבע ייבנה על ידו ועל אחריותו, בהיקף שלא יפחת מ-10,000 מקומות’. אני מקבל את עמדת וועד העמותה ומחייב את ינאי להפקיד שיק אישי על סך 25 מיליון ש”ח בידי יזהר שי, לצורך הבטחת תשלום הוצאות האדריכל. היה ועד למעבר בפועל לא ייחתם הסכם עם אדריכל, יחליף ינאי את השיק בהמחאה בנקאית, ערבות בנקאית או פיקדון שייפתח לצורך כך”.
זכות הווטו של העמותה תישמר. בסוף עונת המשחקים הקיימת, ידווח ינאי על ההתקדמות של פרויקט היכל שלמה המשודרג, ויעמיד להחלטת חברי העמותה את הצעתו להמשך פעילות בהיכל מנורה. ככל שרוב מקרב חברי העמותה יבקשו שלא להמשיך בהיכל מנורה, יכבד ינאי את ההחלטה שלהם.
עוד כמה דברים מעניינים. ינאי הצהיר שהיכל מנורה ייצבע חיצונית ופנימית בצבעי אדום בימי משחק של הפועל. הבורר כתב משפט מעניין: “אוהדי הפועל בחרו ללכת עם ינאי ולהאמין בו, רואים זאת עם שיא מנויים. עכשיו, נטל ההוכחה על ינאי. אם יעמוד בהבטחה שלו, ייזכר לעד כאחד מאנשי החזון והמעשה הגדולים ביותר שקמו בהפועל תל אביב. אם לא, ייזכר עשרות שנים כאחד מהמחריבים שלה”.
על עופר ינאי כתב הבורר: “מר ינאי, איש רב פעלים, נכנס בסערה ובחדוות עשייה להפועל. אוהד הפועל המקשיב לינאי מוקסם מחזון להביא את הפועל תל אביב ספורטיבית וכלכלית לגבהים שלא נראו מעולם. ינאי אינו רק מדבר, הוא עושה. ונכון לשים את ממונו כדי להגשים את מילותיו היפות. בשתי העונות בהן הוא מחזיק בקבוצה עד כה השקיע ינאי סכום עתק של כ-70 מיליון ש”ח ממקורותיו. ינאי מספר, ואני מאמין לו בכל לב, כי העובדה שהצטרף לקבוצה בשנת השבר שלאחר ה-7.10 הובילה לחיבור רגשי מהיר וחזק ממה שציפה, וכיום הוא מחויב יותר מתמיד להצלחת המועדון”.
עוד כתב: “מר ינאי מרגיש, במידה רבה של צדק, כי השקעתו האדירה במועדון, מקנה לו את הזכות המשפטית והערכית לנהל את המועדון כהבנתו – כאשר לנגד עיניו הצלחת המועדון ובניית תשתית שתשרת את המועדון לשנים רבות קדימה. ינאי, המגיע מהמגזר העסקי, מורגל בנורמות ההתנהלות בתאגידים: בעל השליטה בתאגיד הוא המכריע. כל עוד הכרעותיו הן במסגרת הדין ולטובת המועדון, שיקול דעתו הוא המחייב”
על רמי כהן כתב: “אל תקל בעיניכם משימתם של פרנסי קהילת האוהדים. כאשר כל החלטה הקשורה למועדון נושאת מטען רגשי כה גדול לציבור של אלפי אנשים – מלאכת ההסכמות בתוך הקהילה היא מלאכה רגישה ומתמשכת שאינה מסתיימת לעולם. על רקע זה משמים רמי כהן וחבריו כמגשרים מצטיינים שחוזרים ומגשרים בין כל חלקי הקהילה ומשקיעים בזה את רוב עתותיהם”.
עוד כתב: “כך הצליחו מנהיגי הקהילה לפתח בסבלנות ובחוכמה לאורך עשורים את קהילת אוהדי הפועל תל אביב לסיפור הצלחה המונה אלפי אוהדים חברי עמותה. הצלחה מקצועית, אולם יותר מזה הצלחה קהילתית וערכית. בניגוד לרוב קהילות הספורט, בהפועל תל אביב היה חשוב לאורך השנים לא רק הניצחון, אלא ערכי הקהילה ותהליכי קבלת ההחלטות וההסכמות – וזאת על אף פערים עצומים, דעות, סוגי אנשים וסגנונות שונים כל כך מהם מורכבת קהילת האוהדים”.