כל מועדון משחק המון משחקים בעונה. ליגה, גביע, חלק מפעלים אירופיים, חלק מהשחקנים עם הנבחרת, מפגשי אימון, הכל מהכל, אבל כל שחקן, וכל אוהד, וכל מאמן רק חולמים על מפגשים מהסוג שהפועל תל אביב תשחק הערב (שלישי, 21:30). האדומים יעלו למשחק הכי גדול של העונה שלהם ללא ספק, כשיתארחו בספרד אצל ולנסיה בחצי גמר היורוקאפ, במפגש הראשון בסדרה קריטית, מרתקת וכזו שתהיה ללא ספק אדירה.
אז שחקנים חולמים על זה, אבל לא כולם מקבלים את הזכות לחוות את זה. הפועל תל אביב העמידה בקיץ בסגל מפוצץ בכוכבים, עם התקציב הכי גבוה במדינה ובטח ובטח בתולדות המועדון האדום. למרות כל השמות, לא הרבה חוו ערבים כמו זה שהם יחוו הערב. אפשר להסתכל על ג’ונתן מוטלי שהיה בפיינל 4 של היורוליג אשתקד, ואפשר לתת מבט על בר טימור שפגש את אותה ולנסיה במעמד הזה במדי ירושלים, אבל בגדול מכסת השמות נגמרת כאן.
אז מי כאן יודע דבר או שניים על מעמדים שכאלה? השם שהפועל לא הביאה בקיץ, אלא תוך כדי תנועה – דימיטריס איטודיס. אולי ה-רכש הכי נוצץ של עופר ינאי מאז שהגיע, המאמן היווני ללא ספק אחד הטובים בעבודתו בעשור האחרון ביבשת, כשכנראה אם תשאלו עובר אורח חובב כדורסל אירופי הוא יגיד ש”איטודיס לפחות טופ 5 מאמנים באירופה”. אך ללא קשר לדירוג, אין ספק שהוא מהמאמנים הטובים ביבשת.
דימיטריס איטודיס (רדאד ג'בארה)עד כמה הוא מכיר ערבים מהסוג הזה? כעוזר מאמן של ז’ליקו אוברדוביץ’ הוא זכה חמש פעמים ביורוליג, כמאמן ראשי הוא זכה פעמיים במפעל הבכיר באירופה פעמיים עם צסק”א מוסקבה, ובכללי בשמונה עונות אצל הרוסים הוא הגיע בכל עונה לפיינל 4, למעט העונה שנגמרה מוקדם בעקבות הקורונה והעונה בה הרוסיות הודחו מהמפעל בגלל פריצת המלחמה עם אוקראינה.
לפני חודשיים, ג’ו רגלנד התיישב אחרי משחק טוב שלו מול קריית אתא ונשאל על מעמדו בקבוצה, והוא ענה: “יש כוכב אחד לקבוצה הזו, והוא יושב מצד ימין שלי. דימיטריס איטודיס הוא הכוכב של הפועל תל אביב, לא אף שחקן אחר”. הרכז צודק, ברגע שפטריק בברלי עזב ובמועדון נפטרו מהאגו שלו, אפשר להתרכז בכך שאין פיגורה גדולה יותר מהמאמן היווני המעוטר.
עופר ינאי ודימיטריס איטודיס (רועי כפיר)הלחץ עליו יותר מכולם, הוא צריך להשריש לשחקנים את חשיבות המעמד, להרגיע אותם, להעביר את המסר, ויותר מכך – להכין את תוכנית המשחק בצורה האופטימלית. אם אפשר לתת שתי מחמאות גדולות לאיטודיס, אז הראשונה זו היכולת שלו לבנות סגל בקיץ, והשנייה היא הכנת תוכנית משחק למפגש אחד ספציפי. את הראשונה הוא לא השכיל לעשות כי הגיע באמצע העונה, את השנייה עליו להוכיח היום, בשישי, ואולי גם ברביעי.
ולנסיה ללא ספק פייבוריטית, היא הקבוצה הטובה ביותר במפעל העונה, כזו שמזכירה את פאריס של אשתקד שלא רק הלכה עד הסוף, אלא גם הוכיחה העונה שהיא יותר מקבוצת יורוליג לגיטימית במפעל הבכיר ביבשת. איטודיס יצטרך לשלוף שפן מהכובע, להבריק. בשנים האחרונות לא הולך קל ליווני, הוא פוטר מפנרבחצ’ה ולא כל כך הצליח עם נבחרת יוון, אז הסדרה הזו והעונה הזו היא ההזדמנות שלו להוכיח שהוא עדיין מאמן בטופ האירופי, להראות שהוא שייך לרמות הגבוהות.
דימיטריס איטודיס משוחח עם מרקוס בינגהאם (רועי כפיר)אין ספק שלזכות בליגה יהיה הישג אדיר עבור האדומים, אבל צריכים להיות כנים – לזכות בליגה היה מגיע וגם כנראה יגיע במוקדם או במאוחר. כשאתה מנחית מאמן כמו איטודיס, זה בשביל האקסטרה, הוא הגיע לא בשביל להפוך את הפועל לאלופת המדינה, אלא כדי להרים לה את השם ברמה האירופית, להביא אותה ליורוליג ושם להוכיח שהפועל שייכת ליורוליג, כדי לתת חותמת לחזון של עופר ינאי, אותו חזון שהוא ראה ביום שקנה את המועדון.
אז דימיטריס איטודיס, עופר ינאי ומעל כולם הפועל תל אביב יגיעו לרגע השיא של העונה. לכולם ברורה החשיבות של ניצחון במפגש הראשון, כדי להעביר את ההכרעה עם יתרון אדום לסמוקוב, שם צפויה הצגת עידוד וסולד אאוט מלא. בשביל שזה יקרה, סגנית אלופת ישראל צריכה התעלות של שחקניה, צריכה עידו של אוהדיה, אבל מעל הכל – היא צריכה עוד מאסטרפיס של דימיטריס איטודיס, שהוכיח בקריירה שלו שהוא מסוגל לעשות את זה, אך הוא כעת צריך לעשות זאת פעם נוספת.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
פותח הכל: דימיטריס איטודיס בריאיון ל-ONE