חשבו לעצמכם כמה כיף להיות הנגר של דייויד בלאט. כל שנה-שנתיים צריך עוד תוספת לארון, כי עוד גביע עצום מימדים מצטרף אליו. פעם זה תואר אישי בדמות מאמן השנה באירופה, פעם זה גביע היורוליג או אליפות המזרח ב-NBA, פעם סתם עוד אליפות מקומית ועכשיו זה גם גביע היורוקאפ בו זכה אחרי ניצחון 59:67 על קובאן, שהקנה 0:2 עבור דרושפאקה בסדרת גמר המפעל. בלאט הפך זאת כבר למסורת - כל קבוצה אליה מגיע הוא מוביל להנפה של גביע כזה או אחר. לא סתם הוא נחשב לאחד מגדולי המאמנים ביבשת. קבלן תארים.
חלק לא מבוטל מאותם תארים בהם זכה הגיע כשקבוצותיו ממש לא פייבוריטיות, אנדרדוג מושלם. מעמד זה מעולם לא הפחיד את בלאט, שמצליח פעם אחר פעם להוציא משחקניו את המיטב וליצור קבוצה שתעלה על סכום חלקיה (ולא, אין כאן עקיצה למכבי ת"א של היום). השנה, הוא עשה זאת עם דרושפאקה. קבוצה שאיימה להתפרק לאחר שהספונסר הראשי שלה עזב אותה ערב העונה. הטורקים נאלצו לבצע 'מכירת חיסול' והופרשו מהיורוליג, אולם הישראלי נשאר שם למרות שלל הצעות מפתות מתוך מחשבה על עתיד ב-NBA.
החלטתו להישאר התבררה כבינגו עבור קבוצתו הטורקית. על אף שהייתה (שוב) נחותה על הנייר הן בסדרת חצי הגמר מול באיירן מינכן והן בסדרת הגמר מול לוקומוטיב קובאן, דרושפאקה ומאמנה הישראלי התעלו וזכו בתואר השני בחשיבותו ביבשת. בגמר, הווינריות של בלאט שוב התקדמה למרכז הבמה, כאשר קבוצתו הצליחה לנצח את הקבוצה המושלמת היחידה ביבשת והצליחה להנחיל לה הפסד אחרי 20 ניצחונות רצופים העונה. פעמיים. גם בחוץ.
על הזכייה הנוכחית עוד ידברו רבות ולא מן הנמנע כי היא תתן פוש נוסף לבלאט בדרך לחזרה לליגה הטובה בעולם בשנה הבאה. אולם עד שזה יקרה, החלטנו ב-ONE לעשות סיכום (ביניים) לרגעים הכי "ווינריים" בקריירה של המאמן הישראלי המעוטר. מנס מילאנו הכפול עם מכבי ת"א, דרך ההיסטוריה עם נבחרת רוסיה ועד ההישגים עם בנטון טרוויזו ודינמו סנט פטרסבורג. סלחו לנו כי פסחנו על האליפויות והגביעים המקומיים כאן בישראל. פשוט לא נשאר מקום בארון בשבילם.
תואר אירופי ראשון (2004/05)
אחרי עונות מוצלחות בארץ הן כעוזר מאמן והן כמאמן ראשי, תחילה בהפועל גליל עליון ולאחר מכן במכבי ת"א, יצא בלאט לגיחה אירופית ראשונה אל קבוצה חדשה לחלוטין, דינמו סנט פטרסבורג. כבר בעונתה הראשונה בלאט הוביל את הקבוצה הרוסית לקמפיין אירופי יוצא דופן במפעל המשני של פיב"א דאז, היורופ-ליג (הידוע גם כיורוצ'אלנג'). את העונה סיימו עם מאזן מדהים של 0:20, כולל ניצחון מרשים על חימקי בחצי גמר הפיינל פור ועל BC קייב בגמר, כולל 24 נק' של מיודענו קלי מקארתי. בתום העונה הוכתר בלאט, על אף שבליגה סיימה הקבוצה רק במקום החמישי, כמאמן השנה ברוסיה. הוא עוד יחזור לשם.
אליפות באיטליה (2005/06)
כשבידיו תואר אירופי ראשון, עזב בלאט לאיטליה ומונה למאמן בנטון טרוויזו. הקבוצה האיטלקית איבדה שנתיים ברציפות את האליפות המקומית והמשימה להשיב אותה הוטלה על הישראלי. זה לא היה קל בכלל. את העונה הסדירה סיימה הקבוצה במקום השני, מעט אחרי קלימאמיו בולוניה. ברבע גמר הפלייאוף נתקל בלאט בארמאני מילאנו, שכפתה משחק חמישי, אולם בנטון הצליחה להתעלות ולנצח 66:81. לאחר מכן, גברה על רומא 1:3 ובאותה תוצאה גם על בולוניה בגמר, ללא יתרון ביתיות, מזכיר לכם משהו?
היסטוריה רוסית (2007)
בלאט מונה ב-2007 לתפקיד יוקרתי במיוחד, מאמן נבחרת רוסיה. הנבחרת הרוסית הייתה באותה העת בשפל לאחר שלא העפילה למשחקים האולימפיים ולאליפות העולם ולא עברה את רבע גמר אליפות אירופה פעמיים ברציפות. ההשפעה של הישראלי הייתה מיידית: כבר בטורניר הראשון אליו הגיע, אליפות אירופה בספרד 2007, המאמן הוליך את הרוסים להופעה בלתי נשכחת. זה כלל מאזן מושלם וניצחונות מרשימים על יוון, סרביה, ישראל, צרפת וליטא, בדרך ל-59:60 מדהים בגמר על המארחת ואלופת העולם ספרד עם קלדרון, גאסול וחבריהם. הזכייה ההיסטורית, הראשונה אי פעם של רוסיה אחרי פירוק ברה"מ, העלתה את רף ההערצה לבלאט במדינה והרשימה את כל אירופה.
זוכה גם בצהוב (2012)
ב-2010 חזר בלאט לישראל כמאמן מכבי. עונתו הראשונה בקדנציה זו הייתה מצוינת עם דאבל מקומי וגמר יורוליג, בו הפסידו הצהובים לפנאתינייקוס, ובעונה השנייה הגיע גם תואר אירופי, הליגה האדריאטית. הצהובים של בלאט קטעו את ההגמוניה של פרטיזן בלגרד אחרי חמש זכיות רצופות, ניצחו את בודוצ'נוסט ואת צדביטה זאגרב בפיינל פור וזכו בתואר לראשונה בתולדותיהם. נכון, זה לא היה יורוליג, אך הייתה זו דריסת רגל קטנה של בלאט בדרך לגדולה שבדרך.
מדליה אולימפית (2012)
בלאט המשיך לעשות עבודה טובה בנבחרת רוסיה, שהעפילה למשחקים האולימפיים ב-2008 וזכתה בארד באליפות אירופה ב-2011. אך משהו היה חסר, מדליה אולימפית. כל החוסרים הושלמו במשחקי לונדון 2012, כשטורניר משובח של הרוסים הוליד מדליית ארד היסטורית, כולל ניצחון 77:81 על ארגנטינה של ג'ינובילי בקרב על מדליית הארד. אחרי ה"וי" האחרון, הודיע בלאט כי הוא מסיים את תפקידו בנבחרת רוסיה כשכל מטרותיו הושגו. מאז, הם עוד מנסים להתאושש.
מחולל הנסים (2013/14)
בלאט כבר זכה בתארי יורוליג עם מכבי ת"א כעוזר, אולם היה שווה לחכות לזכייתו כמאמן ראשי. העונה של הצהובים נפתחה דווקא רע והם העפילו להצלבה רק מהמקום השלישי בבית עם מאזן 6:8. ברבע הגמר הדיחו את ארמאני מילאנו ב-1:3 בסדרה והעפילו לפיינל פור, אליו הגיעו כאנדרדוג מובהק. אולם אצל בלאט, כפי שכבר הבנתם, אין דבר כזה אנדרדוג. "נס מילאנו" ייזכר לעד בתולדות מכבי ת"א, שניצחה 67:68 את צסק"א מוסקבה החזקה בחצי הגמר בזכות סל ניצחון בשניות האחרונות של טייריס רייס, ובגמר נזקקה להארכה כדי לנצח 86:98 את ריאל מדריד ולהניף גביע סנסציוני. בתום אותה עונה, נבחר הישראלי למאמן השנה באירופה, ועזב לליגה הטובה בעולם.
אלוף המזרח (2014/15)
להיות מאמן רוקי ב-NBA זה ממש לא קל, וכאשר מנחיתים בקבוצה שלך גם את לברון ג'יימס קצת אחרי שחתמת, מדד הלחץ עולה עוד יותר. העונה של בלאט בקליבלנד הייתה מלאת תהפוכות, אך הוא סיים אותה עם מאזן 29:53 ובמקום השני במזרח. בפלייאוף זה נראה נהדר עם 2:12 מרשים, למרות פציעות של כמה שחקני מפתח. הקבוצה מאוהיו זכתה באליפות המזרח עם 0:4 על אטלנטה והעפילה לגמר ה-NBA, אולם מול גולדן סטייט החזקה, זה כבר לא הספיק. למרות שכבר צעדה ביתרון 1:2 בסדרה, הפציעות הכריעו את הקאבס. זה נגמר ב-2:4 לווריורס, אך בעונת רוקי שנכנסה לספרי ההיסטוריה. ואף מילה על טיירון לו.
פלייבאז דייויד בלאט - מכבי ת"א