אחרי שפתחה את מוקדמות המונדיאל עם מהפך וניצחון 1:2 על אסטוניה, נבחרת ישראל ניצבת בפני משימה קשה הרבה יותר. מחר (שלישי) ב-21:45 שחקניו של רן בן שמעון יפגשו את נורבגיה בדברצן אחרי ימים שבהם מרטין אודגור וחבריו, שאימצו את הנרטיב הפלסטיני, הרבו לדבר על המלחמה יותר מאשר על הפן המקצועי.
הרכב נבחרת ישראל: דניאל פרץ, ליאל עבדה, עידן נחמיאס, רז שלמה, שון גולדברג, מנור סולומון, מחמוד ג’אבר, דור פרץ, אליאל פרץ, אוסקר גלוך ודור תורג’מן
המחשבה מאחורי הצבתו של אליאל פרץ בקישור היא גם העובדה שמוחמד אבו פאני חזר מפציעה וגם הגודל הפיזי שלו ושל דור פרץ בהתמודדות מול ההגבהות של הנורבגים. השניים אמורים להחזיק את מרכז השדה יחד עם מחמוד ג’אבר בעוד שליאל עבדה ומנור סולומון ישחקו בצדדים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מסע"ת הנבחרת לפני המשחק מול נורבגיההמאמן בן שמעון אמר במסיבת העיתונאים: "אני לא חושב שזה ישפיע על המשחק, אני מכין את השחקנים למשחק כדורגל, זה הפוקוס היחיד בהכנה המקצועית שלי. אני לא קורא ולא אכפת לי מה אומרים, אני יודע מה העם שלי עובר. אני מרגיש בדיוק כמו אלי דסה והוא תיאר את זה הכי טוב שאפשר, אני גאה בו שהוא הקפטן שלי".
האם אנחנו אנדרדוג? "אחד הדברים שאני הכי שונא זה על הנייר. על הנייר, יש לנורבגיה שחקנים ברמה האירופית הכי גבוהה בעולם, גם מחוץ לסגל. אבל זה רק על הנייר, לא אכפת לי מהנייר הזה, אני לא קורא אותו. אנחנו מגיעים למשחק בצורה הכי טובה שאנחנו יכולים במטרה לנצח את המשחק. אנחנו יודעים שזה יהיה קשה ומסובך, אבל אנחנו מאמינים בזה באמת".
על התוכנית שלו איך לעצור את ארלינג הולאנד אמר: "אין לי משהו להוסיף עליו שאתם לא יודעים. אני לא מאמין שיש שחקן אחד או מקל קסמים, זו עבודה קבוצתית שלהם גם עם הקישור, כל מי שמנסה לעצור את הולאנד יתקשה, אבל בעבודה קבוצתית מסביבו זה אפשרי".
רן בן שמעון ושחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)בן שמעון המשיך: “כל משחק מתפתח בדרך שלו. יש לנו את המטרות שלנו, אני מאמין שלנורבגים יש את המטרות שלהם. אני מנסה כל הזמן, יחד עם הצוות, למצוא את הסנריו הטוב ביותר, מה יקרה, להכין כל דבר שלא קשור לתכנית א'. בתכנית א' אנחנו יודעים איך אנחנו משחקים, אבל לפי ניסיון העבר יש לנו שחקנים שיודעים להגיב טוב מאוד לשינויים והסתגלויות, אז אני סומך על השחקנים.
"אי אפשר להידבק תמיד לתוכנית א', מה שבטוח זה שאנחנו פוגשים נבחרת ברמת טופ אירופי. מצפים למשחק קשה. אי אפשר לקחת הרבה מהניצחון שלהם על מולדובה, הם הובילו 0:1 אחרי ארבע דקות, 0:4 בהפסקה, כולם יודעים את האיכות שלהם, אבל זו המחמאה האחרונה שאתן להם, הם מסתדרים גם בלי זה".
עוד אמר: “אם אני אפרוט את תוכנית המשחק זה ישמע לא טוב וישעמם. אני מאמין שיש לנו סנריו לכל תרחיש שיקרה במשחק. יהיו דקות שננסה ללחוץ יותר, אבל לי יותר חשוב מהכל שנהיה נבחרת אמיצה, שלא מתבטלת מול היריבה שלה, ולגבי פתרונות טקטיים, אנחנו עובדים על זה. יש לי דעות מוצקות אבל לא בא לי לשתף אתכם על זה (צוחק)”.
רן בן שמעון ושחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)על שינויים אפשריים בהרכב אמר: “יש שעות ארוכות של התלבטות כי לכל שחקן יש הרבה משתנים ומרכיבים, רואים לכל אורך ההיסטוריה ירידה פיזיולוגית לשחקנים במשחק נוסף אחרי שלושה ימים, צריך גם לרענן קצת את ההרכב, אבל אחרי הרבה שעות של מחשבה. יש הרבה דרכים להתמודד עם ההבדלים הפיזיים בין הנבחרות, צפיפות מצמצמת, סגירת קווי הרמה, כי הפיזיות יכולה לבוא הרבה לידי ביטוי בנייחים. צריך לעשות את זה בלי לוותר על לחץ ודברים אחרים, ההצלחה תבוא מהאיזון בין כל אלו".
על האירוח בחו"ל אמר המאמן: "כנבחרת כל מה שיש לך זה קשר לעם שלך, אין לנו את זה פיזית כרגע, זה מה יש, אי אפשר לדבר על הקשיים כי יש תמונה שהיא יותר גדולה מאיתנו, זו הסיטואציה, בוא נראה איך אנחנו מוציאים ממנה את המקסימום. גם בלי לשחק מול העם, אפשר לשמח את העם שלנו. אני לא מייצר תרחישים שחורים ולא ורודים, אני ריאלי, אבל התגובות בשבת היו כאלה שאי אפשר לתאר. הנושא המרכזי בחדר ההלבשה הוא לשמח את העם שלנו”.
לסיום התייחס על הביקורות כלפי דניאל פרץ בשער של אסטוניה: “לא ראיתי, אני לא נכנס לזה, הגול שספגנו מול אסטוניה לא באשמתו, הייתה בעיטה יוצאת מן הכלל, לא תמיד יש אשמים, אפשר להריע לכובש. מעבר ליכולות המקצועיות של פרץ שהן קונצנזוס, הוא דמות מדהימה, מנהיג בנבחרת, יש לו אישיות יוצאת דופן ואני סומך עליו במאה אחוז".
רן בן שמעון ושחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)
שחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)
שחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)
שחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)
דור פרץ (ראובן שוורץ)
רוי רביבו, גיא מזרחי, דניאל פרץ ודור תורג'מן (ראובן שוורץ)
שחקני נבחרת ישראל (ראובן שוורץ)
דן ביטון (ראובן שוורץ)
דניאל פרץ (ראובן שוורץ)
ענאן חלאילי (ראובן שוורץ)