אם לא די בצרותיה בליגה א' צפון, הרי שמכבי אחי נצרת נמצאת בצומת דרכים בכל הקשור להמשך פעילותה. באחרונה, הגיש עו"ד נדב מאיוסט, נאמן הקבוצה, מטעם בית המשפט, דו"ח עדכון בדבר מצב החברה הן לפני ההליך והן במהלכו, כולל האפשרויות העומדות בפני החברה בעתיד. בתיק שנפתח ביולי 2023, קבע השופט ערפאת טאהא מבית המשפט המחוזי בנצרת כי תקופת ההפעלה תחת צו הפירוק תוארך ב-120 ימים מיום 18 בספטמבר 2024.
"תקופה זו לא תוארך פעם נוספת", נכתב בהחלטתו של השופט טאהא, "אלא אם יחול שינוי נסיבות מהותי". בהחלטה אחרת, באותו היום, כתב השופט טאהא: "הליך ההקפאה אינו מטרה בפני עצמה אלא אמצעי על מנת לאפשר לחברה להסדיר את חובותיה לנושים ולהשתקם".
עוד נכתב בהחלטה השנייה: "לא נראה כי אפשרות שיקום החברה והסדרת חובותיה היא סבירה נוכח המפורט בדו"ח. על אף האמור, אתן הזדמנות נוספת ואחרונה להסדיר את חובותיה ולהציג מתווה לשיקומה ולצורך כל, אני מורה על הארכת תוקף צו הקפאת ההליכים שניתן ביום 20 ביולי 2023 על כלל הוראותיו. בהיעדר נסיבות חריגות ומיוחדות לא יוארך הצו פעם נוספת. לא יימצא בפרק זמן זה מתווה לשיקום החברה ולהסדרת חובותיה – לא יהיה מנוס ממתן צו פירוק".
משמע כי מכבי אחי נצרת תועמד בקרוב למכירה, ובאם יבוא רוכש, עם הצעה ראויה, תימכר הקבוצה תחת פיקוח בית המשפט ואישורו, לצד הסכמתו של עו"ד נדב מאיוסט, הנאמן. באם לא יימצא קונה, עו"ד מאיוסט מזהיר כי עלולה מכבי אחי נצרת למצוא את עצמה נסגרת ונעלמת מהכדורגל הישראלי, בכך שבלית ברירה יעביר בקשה לבית המשפט לתת צו סגירה סופי לפעילות המועדון, הן לבוגרים והן למחלקת הנוער שלו.
בדו"ח עדכון הנאמן, שהעביר עו"ד נדב מאיוסט, ציין במשך 10 עמודים את שעשה במועדון עד כה, בתקווה לראות אור בקצה המנהרה בעזרת כלל הגורמים הרלוונטיים, לרבות עיריית נצרת והתחייבויותיה. "הושג אישור הבקרה התקציבית בהסתמך על התחייבויותיה של העירייה להעברת תקציב של 700,000 אלף שקלים ולגיוס תרומות בסך של 300,000 אלף שקלים נוספים לצורך פתיחת העונה כסדרה והמשך פעילות החברה כעסק חי", נכתב בין הדברים. אולם, סכומים אלו לא הועברו במלואם ויצרו קושי תזרימי בפעילות הקבוצה תחת הליך ההקפאה.
"נוצר פער בין הכנסותיה להוצאותיה והתחייבויותיה של החברה", לנוכח החוזים שחתמה טרם כניסתו של עו"ד מאיוסט לתמונה. "מדובר ביתרת חוב אשר הלכה וגדלה עם השנים". עוד מציין הנאמן כי בשיתוף פעולה נרחב, הצליח לשמור על פעילות מחלקת הנוער ואף להגדיל אותה – כך שהגיעה לשיא גבייה של למעלה מ-400,000 אלף שקלים בעונה הקודמת וצפויה להגיע עד כדי 500,000 אלף שקלים בעונה זו".
לגבי נכסי הקבוצה, ציין הנאמן כי "אין לקבוצה נכסים ממשיים, למעט שמה", כשהוא מדגיש את הבעלות בכרטיסי השחקן כנכס עיקרי, בעוד השאלות והעברות הניבו סכומים של כ-150,000 אלף שקלים בעונה שעברה.
ומה לגבי חובותיה? "כנגד החברה הוגשו 50 תביעות חוב, בסכום כולל של כ-10,000,000 מיליוני שקלים, כאשר מרביתן בגין זכויות עובדים שכוסו על ידי המוסד לביטוח לאומי ויתרתן בגין זכויות נלוות לאלו. יחד עם זאת, מציין הנאמן כי ישנה חוסר יכולת להסתמך על תמיכת העירייה וראש העיר בבניית תקציב, בשים לב שלעירייה מונה רק לאחרונה חשב מלווה מטעם משרד הפנים.
נעשו גם ניסיונות לאתר משקיעים פוטנציאליים, אך נכון למועד הגשת הדו"ח לא התקדם אף אחד מהם לכדי הצעה רצינית ועולה חשש כי המתעניינים חוששים הן מריקושטים שיקבלו בגין ההתנהלות הקודמת של החברה, והן מכך שמכיוון שלא הגיעו "מטעם" העירייה, לא יקבלו תמיכתה הכספית ואת האפשרות להשתמש ללא תשלום באצטדיון המתוחזק על ידה ועל חשבונה. "במצב דברים זה, נראה שהדרך היחידה הינה לפרסם החברה למכירה לכל המרבה במחיר".
בהמשך הדו"ח, מפרט הנאמן על פעילות קבוצת הבוגרים, הליך הבוררות מול שחקן הקבוצה מן העבר, ניתאי ביתן, פעולות מול רשם העמותות ומשרד הספורט במטרה להסדיר ניהול תקין ותקציבים נוספים מהעירייה ומסכם בבקשה ל'תשלום שכר טרחה ביניים'.
בסיכומו של דבר, הנאמן מדגיש כי הוא עושה כל שביכולתו על מנת שהחברה תמשיך לפעול ומנסה להשיג כספים, אך בד בבד נשמע פסימי כשטוען כי לנוכח הקשיים התקציביים בשלה העת לפירוק וסגירת פעילותה, אלא אם יגיעו תקציבים מהעירייה ממש בשבועות הקרובים.