יום שבת, 03.01.2026 שעה 23:01
ליגת העל Winner 25-26
4116-4317הפועל ב"ש1
3618-3816בית"ר ירושלים2
3319-3617מכבי ת"א3
2516-3116מכבי חיפה4
2520-2916הפועל ת"א5
2327-2917הפועל פ"ת6
2324-2117בני סכנין7
2338-2917מכבי נתניה8
2134-2217עירוני טבריה9
1826-2216הפועל חיפה10
1833-2216מ.ס אשדוד11
1327-1816עירוני ק"ש12
1128-1517הפועל ירושלים13
744-1517מכבי בני ריינה14

"הישראלים לא רואים בעיה במה שקורה בעזה"

מדוניאנין בראיון: "ישראלים חושבים שהם הקורבנות". על איוניר: "כשאמר שהוא לא בטוח שאני מתאים אחרי ששיחקתי מול רונאלדיניו וניימאר החלטתי לעזוב"

|
מדוניאנין (רדאד ג'בארה)
מדוניאנין (רדאד ג'בארה)

האריס מדוניאנין לא שוכח את התקופה שלו בישראל, אך זיכרונותיו אינם בהכרח חיוביים. הבוסני, ששיחק במכבי תל אביב בשתי קדנציות לאורך ארבע עונות, חזר לספר על חוויותיו מהפעם הראשונה בה שיחק בקבוצה – אז תחת הדרכתו של מוטי איוניר. בנוסף, הוא התייחס גם למצב הביטחוני הנוכחי ולהשלכותיו על משפחתו.  

"כשהגעתי למכבי תל אביב בעונת 2010/11, המועדון היה הגדול ביותר בארץ, אבל עבר זמן רב מאז האליפות האחרונה שלו", סיפר מדוניאנין. "הגיעו 14-15 שחקנים חדשים, וכשיש כל כך הרבה שינויים – הדברים לא מתחברים במהירות. הייתה ציפייה להצלחה מיידית, אבל בסופו של דבר סיימנו במקום השלישי ולא הצלחנו לזכות בתואר. בעקבות זאת, התחילו ביקורות, המועדון החליט להחליף מאמן, ואני עצמי הסתבכתי בעימות עם איוניר שהוביל לכך שנקנסתי ב-30 אלף דולר והושעיתי לחודש".  

הקשר הבוסני המשיך וסיפר כיצד האירועים התגלגלו: "אמרתי עליו שהוא ליצן – אבל זה היה מתוך התסכול של אותו רגע. לפני כן, כבר חוויתי קשיים במכבי, אבל באותו זמן חזרתי ממשחק ידידות מול נבחרת ברזיל, שיחקתי מול רונאלדיניו וניימאר והרגשתי נהדר. הפסדנו 2:1 מגול עצמי, אבל באופן אישי הרגשתי בכושר טוב”.

האריס מדוניאנין (אחמד מוררה)האריס מדוניאנין (אחמד מוררה)

“כשהגעתי חזרה לתל אביב, איוניר אמר לי שהוא לא בטוח אם אני מתאים למשחק הבא. אחר כך הוא אמר שוב שהוא לא בטוח שאני מתאים לטקטיקה שלו. עניתי לו: 'שיחקתי עכשיו מול רונאלדיניו וניימאר, ואתה אומר לי שאני לא יכול לשחק נגד קבוצה מישראל?' זה היה הרגע שבו החלטתי לעזוב. בסופו של דבר, הם הענישו אותי, וכך יצאתי להשאלה בטורקיה", הוסיף.  

בהמשך השיחה, מדוניאנין דיבר על הקשר שלו לישראל, כולל ההתמודדות עם המלחמה וההשפעה על משפחתו. "הבן שלי עדיין גר שם, ולא באמת פחדתי עבורם, אבל אני רואה איך המציאות משתקפת מנקודת המבט שלהם. החדשות שם מציגות תמונה שונה לחלוטין ממה שקורה באמת. קשה לדבר איתם על זה. כשאני מזכיר את המצב בעזה, את הילדים שנהרגים וההרס הבלתי פוסק, הם רק אומרים לי 'אבל הם עושים את זה גם לנו'".

האריס מדוניאנין (רויטרס)האריס מדוניאנין (רויטרס)

הוא המשיך בביקורתו כלפי הישראלים: "הם חושבים שהם הקורבנות, אבל לא רואים שום בעיה במה שקורה בעזה. בישראל החיים נמשכים כרגיל, בזמן שבעזה אין כמעט מים, אין כלום. אבל אין דרך לדבר על זה איתם. החדשות שם מציגות רק צד אחד של המציאות, הכל תעמולה. התקשורת מסובבת את הדברים כך שיתאימו לאג'נדה שלהם, והאנשים שם רואים תמונה שונה לחלוטין ממה שאנחנו רואים פה. אין טעם להתווכח על זה. אני מגיע לשם רק כדי לראות את הבן שלי – זה מה שהכי חשוב לי".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */