יום חמישי, 02.01.2025 שעה 23:58
ליגה איטלקית 24-25
4120-4318אטאלנטה1
4112-2718נאפולי2
4015-4517אינטר3
3525-3318לאציו4
3215-3117פיורנטינה5
3215-3018יובנטוס6
2821-2517בולוניה7
2717-2617מילאן8
2428-2318אודינזה9
2024-2418רומא10
2024-1918טורינו11
1921-1718אמפולי12
1927-1618גנואה13
1834-2518פארמה14
1830-2018קומו15
1842-2418ורונה16
1631-1118לצ'ה17
1431-1618קליארי18
1331-1718ונציה19
1025-1618מונצה20

בחזרה לעתיד? טודור יפגוש את יובנטוס בבכורה

הקרואטי, שמזוהה מאוד עם יובה כשחקן, מסומן כמאמנה העתידי בפוטנציה. הקדנציה בלאציו שתתחיל ב-20:00 מול האקסית (חי בערוץ ONE2) תשפיע אם יצליח

|
איגור טודור  (רויטרס)
איגור טודור (רויטרס)

איגור טודור יערוך את הופעת הבכורה כמאמן לאציו הערב (שבת) ב-20:00 במפגש הגדול מול יובנטוס (שידור חי ב-ONE2), וזה סמלי מאוד. הקרואטי אוהב את הגברת הזקנה, הקדיש לה חלק נכבד מחייו וכל מי שעבד איתו במהלך הקדנציות שלו בטורינו מעריך אותו מאוד. קחו, למשל, את מארק יוליאנו שטען השבוע: "טודור הוא מאמן מצוין ואדם יוצא מהכלל. הוא יסודי, חכם וכריזמטי. יש לו רעיונות מגובשים, חזון ומוסר עבודה ולכן השחקנים רוכשים לו כבוד. אין לי ספק שהוא יגיע להישגים בלאציו. הוא תמיד בלט כאישיות עוד כשהיה שחקן בעצמו".

יוליאנו מכיר היטב את טודור כשחקן, כשהפסיד לו פעמים רבות במאבק על המקום בהרכב במרכז ההגנה של יובנטוס וצפה מהספסל בשער החשוב ביותר בקריירה של הקרואטי. היה זה במרץ 2003, בשלהי שלב הבתים השני בליגת האלופות. יובה הייתה זקוקה לניצחון על דפורטיבו לה קורוניה על מנת להעפיל לרבע הגמר ובזמן הפציעות עמדה התוצאה על 2:2, אז הגיח טודור וסיים התקפה מתפרצת עם בעיטת יעף מושלמת משפת הרחבה וכל האצטדיון יצא מגדרו. היה זה אחד הרגעים הקסומים ביותר שידעה הקבוצה בעידן ההוא.

סביר להניח שהשער הזה היה מקבל משמעות היסטורית גדולה יותר, לו הייתה יובה משלימה את העבודה ומניפה את הגביע. זה הרי היה כה קרוב, כי היא המשיכה עד הגמר, שם נכנעה בדו קרב הפנדלים למילאן בתום 0:0 לא מלהיב במיוחד. טודור היה בהרכב באולד טראפורד באותו ערב, לצד ליליאן טוראם, צ'ירו פרארה ופאולו מונטרו – וזו יכולה הייתה להיות אחת הפסגות הראשונות בקריירה קסומה. בפועל, זה נגמר רע לא רק בגלל ההפסד, כי הקרואטי סיים את חלקו עוד במחצית הראשונה בשל פציעה.

איגור טודור כובש מול דפורטיבו לה קורוניה (רויטרס)איגור טודור כובש מול דפורטיבו לה קורוניה (רויטרס)

פציעות בברכיים ובקרסול הם אלה שהרסו לו את הכל, כי בלעדיהן היינו זוכרים אותו כאחד הבלמים הגדולים בדורו – לא פחות. זה היה הייעוד כאשר יובנטוס החתימה אותו מהיידוק ספליט ב-1998 וקיבלה שחקן שכל מאמן חולם להדריך. טודור היה גם פיזי ועוצמתי עם 192 סנטימטרים של גוף אתלטי, גם ממושמע ומשקיען וגם בעל ראיית משחק מעולה ויכולת מסירה שלא מאפיינת בלמים רבים. לכן, לעתים הוא שולב גם כקשר אחורי שניהל את המשחק מאחור והיו שהשוו אותו בתכונותיו למארסל דסאיי, אשר ידע לבצע את שני התפקידים באותה יעילות.

קרלו אנצ'לוטי לא רצה לדמיין את יובה שלו בלעדיו, מרצ'לו ליפי הילל אותו בכל הזדמנות ובקרואטיה היו בטוחים שהוא יהיה מנהיג הדור החדש אחרי שהכוכבים של שנות ה-90 יירדו מהבמה. למעשה, בגיל 20 טודור היה על הספסל בסגל שהגיע למקום השלישי במונדיאל 1998, שם הכיר מקרוב את זבונימיר בובאן, דאבור שוקר ורוברט פרוסינצ'קי, ולמד רבות מהמאמן האגדי מירוסלאב בלאז'ביץ'. אז בא המעבר ליובה שהבטיח נסיקה. אלא שלגביע העולם ב-2002 הוא לא נסע בגלל פציעה וביורו 2004 ובמונדיאל 2006 שיחק כשגופו כבר לא בדיוק תיפקד כראוי. יותר מדי ניתוחים היו לו, כל הניסיונות להשתקם נכשלו וטודור נאלץ לבסוף לתלות את הנעליים בגיל 30, מבלי שמיצה עשירית מהפוטנציאל האדיר שהיה לו.

זו הייתה טרגדיה ספורטיבית, את הפרישה המוקדמת גם אפשרה לו להתחיל מוקדם את הקריירה השנייה כמאמן. טודור, שהכין את עצמו לכך מראש, החל את דרכו כעוזר וכמאמן קבוצות הנוער בהיידוק ספליט בעיר הולדתו, אבל הדלת של יובנטוס תמיד הייתה פתוחה בפניו. הוא הגיע להשתלמויות אצל הגברת הזקנה על מנת ללמוד את השיטות של אנטוניו קונטה, איתו יש לו יחסי ידידות מעולים מהימים המשותפים על הדשא. קונטה אף אמר אז שהוא צופה לו עתיד מבטיח על הקווים, ובהחלט צדק, גם אם הקדנציות המרובות של הקרואטי נוטות להיות קצרות עד כה.

אנטוניו קונטה (רויטרס)אנטוניו קונטה (רויטרס)

זה קורה, בין היתר, כי הוא לא נרתע מאתגרים במועדונים חמים ולא יציבים. ההתנסות הראשונה מחוץ לקרואטיה, למשל, הייתה בפאוק סלוניקי עם הקהל החם וההנהלה התובענית – והוא פוטר אחרי פחות משנה במרץ 2016 לטובת ולדימיר איביץ' שהחליפו. בהמשך, הוא קפץ לגוב האריות של גלאטסראיי ואז קיבל גם שתי תקופות קצרות באודינזה של משפחת פוצו. רצה הגורל, ובשתיהן הוא לא נשאר מספיק זמן בכדי לפגוש את יובנטוס בליגה, אולם בהנהלת הגברת הזקנה עקבו בכל מקרה בעניין אחרי הכוכב האהוב לשעבר והאיחוד התבצע מוקדם מהצפוי.

כאשר קודם אנדראה פירלו לתפקיד המאמן בהחלטת בזק סנסציונית באוגוסט 2020, הוא היה צריך לבנות עבורו צוות חדש וטודור היה השם הראשון ברשימה. הקרואטי הסכים מיד, עזב את המשרה בהיידוק ספליט ומונה לעוזרו של המאסטרו. לפיכך, הוא היה שותף לזכייה בתואר האחרון של יובה עד כה – הגביע האיטלקי ב-2021. מיד לאחר מכן, הוחלט להדיח את פירלו ולהחזיר את מסימיליאנו אלגרי ועל כן סיים גם טודור את דרכו במועדון, אולם לכולם בטורינו ברור שהשנה הזו לא הייתה לשווא. 

טודור הוא בן בית ואמירותיו על יובנטוס בתקשורת תמיד חיוביות ביותר. בשנה שעבר, בראיון לל’אקיפ, הצהיר הקרואטי: "היה לי הכבוד לשחק במועדון הכי טוב בעולם. כאשר שואלים אותי כיצד יובנטוס יודעת לנצח, אני אומר שזה קורה כי הם יודעים למנות את האנשים הנכונים לכל התפקידים ולתת להם לעשות את מה שהם יודעים לעשות". המסר מצידו היה ברור כשמש והגברת הזקנה אפילו לא זקוקה לכך. טודור סומן במועדון כבר מזמן כמאמן פוטנציאלי לעתיד, בתנאי שיצבור ניסיון במחוזות אחרים ויוכיח את עצמו. בינתיים, אפשר לומר שהקרואטי נמצא בדרך הנכונה.

איגור טודור (רויטרס)איגור טודור (רויטרס)

בספטמבר 2021 קיבל טודור לידיו את ורונה שהפסידה בשלושת המשחקים הראשונים בליגה והצעיד אותה למקום התשיעי בעונה מזהירה בסטנדרטים של המועדון. הקבוצה הציגה כדורגל התקפי ואטרקטיבי, עם לחץ גבוה ומעברים מהירים מאוד ואף השכילה לנצח את יובנטוס 1:2 במפגש הראשון של הקרואטי עם האקסית המיתולוגית. אחרי שבחר לעזוב, הוא עשה קפיצת מדרגה למארסיי והעונה שעברה בליגה הצרפתית הוכתרה כמוצלחת, למרות המעידות במחזורים האחרונים. בטבלה הסופית דורגה הקבוצה שלישית ואוהדים רבים היו מעדיפים לראות את טודור ממשיך, אולם היחסים המורכבים עם האולטראס ועם ההנהלה גרמו לו להתפטר. "אני עייף מדי בשביל זה", הוא אמר במסיבת העיתונאים לרגל הפרידה.

מארסיי באמת יכולה להתיש, אבל עכשיו טודור כבר רענן ומוכן לאתגר חדש. הוא נח במשך יותר מחצי שנה וההצעה מלאציו היא בדיוק מה שהוא צריך בשלב זה של הקריירה. בגיל 45, הוא מקבל לידיו מועדון גדול באיטליה, עם סגל שחקנים שעשוי להתאים לסגנון שלו, וזקוק להחדרת מוטיבציה. בכך טודור מצטיין בהחלט. הוא מקדש עבודה קשה ודורש משחקניו את המקסימום בכל רגע באימון, אך אוהב להעניק להם חופש פעולה בחלק הקדמי במשחקים. הקרואטי טוען תמיד שהניצחון חשוב מכל, אך זה לא צריך לבוא על חשבון הנאת הצופים. "אם יש משחק משעמם, אני מכבה את הטלוויזיה מהר מאוד", הוא אמר לא מכבר. ציניקנים הגיבו על כך בצחוק ברשתות החברתיות שהוא כנראה לא הצליח לסיים צפיה באף משחק של יובנטוס בעידן אלגרי.

אוהדי יובה רבים באמת היו מעדיפים לראות משחק הרפתקני ופתוח הרבה יותר מצד קבוצתם, כשגם הם רואים את טודור כאופציה מצוינת לעתיד – הוא מזוהה לחלוטין עם המועדון, מכיר אותו מבפנים, יש לו מנטליות ווינרית והוא שואף לתת שואו לקהל. החיבור העתידי הזה ברור לכולם, וטודור הולך ומתחזק כאופציה ריאלית מאוד לקבל את המושכות ביובה. הוא רק צריך להצליח בלאציו כדי להכשיר את המהלך. כל משחק יהיה סוג של אודישן מבחינתו, קל וחומר כשמדובר במפגש ישיר מול הגברת הזקנה. מחר זה קורה כבר במשחק הבכורה שלו. אף אחד לא רוצה להחמיץ את הדרמה המשובחת הזאת.

עדיין קורע: צפו שוב בחגיגת העונה באיטליה
אסור לפספס
נגןספרד: כל קבוצה והשער הכי חיפה לשנת 2024
ספרד: כל קבוצה והשער הכי חיפה לשנת 2024
נגןפיקה מעביר שיעור לכוכבים: ליגת המלכים!
תלמדו! פיקה מעביר שיעור על הקינגס ליג
נגןעומד בציפיות? המיטב של אמבפה בריאל מדריד
עומד בציפיות? המיטב של אמבפה בריאל מדריד
נגןבוזגלו בהלם: הסרטון שהתפוצץ למיליונים
בוזגלו בהלם: הסרטון שהתפוצץ למיליונים
/* LAST / NEXT ROUNDs */