יום ראשון, 23.02.2025 שעה 00:25
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

נדאל ניצל מהדחה וניצח את אנדוחאר לאחר דרמה

טורניר ריו דה ז'נרו: הראשון בעולם הציל שתי נקודות משחק מול בן ארצו וגבר עליו 6:2, 3:6 ו-6:7. יריבו בגמר יהיה דולגופולוב שהפתיע את דוד פרר

|
רפאל נדאל. דרמה בברזיל (רויטרס)
רפאל נדאל. דרמה בברזיל (רויטרס)

הטיול הקליל של רפאל נדאל בטורניר ריו דה ז'נרו בברזיל נעצר בחצי הגמר כשהראשון בעולם ומלך החימר נאבק כשעתיים ו-46 דקות בבן ארצו פבלו אנדוחאר ונאלץ להציל שתי נקודות משחק לפני שניצח על חודו של כדור בתום דרמה ענקית בשובר השוויון של המערכה השלישית 6:2, 3:6 ו-6:7 (10:12).

בשנה שעברה השניים נפגשו באותו מעמד ונדאל ניצח 0:6 ו-4:6 בקלות, אבל השנה המדורג 40 בעולם הגיע עם תוכנית משחק והחל להזיז את נדאל מצד לצד כשהוא לוקח את המערכה הראשונה בקלות יחסית עם 2:6.

נדאל חזר לעצמו במערכה השנייה, ניצח בה 3:6 ואף עלה ליתרון שבירה במערכה השלישית. אבל אנדוחאר לא ויתר ושבר חזרה ל-4:4 במערכה השלישית שהגיעה לשובר שוויון.

במהלך שובר השוויון נדאל החמיץ שלוש נקודות משחק ויריבו החמיץ שתיים, אבל בסופו של דבר חבטה במהלך ראלי מהקו האחורי, חבטה של אנדוחאר פגעה ברשת וקבעה 10:12 לספרדי הבכיר בשובר השוויון ומקום בגמר. אנדוחאר החמיץ הזדמנות בלתי חוזרת להיות אחד מיחידי הסגולה שהצליחו לנצח את נדאל על החימר האדום. נדאל עלה לגמר ה-88 שלו ויחפש בגמר את התואר ה-43.

מול נדאל היה אמור להתיצב בגמר הספרדי מספר 2 דוד פרר, אלא שזה הופתע על ידי האוקראיני אלכסנדר דולגופולוב (54 בעולם כיום, בשיאו בטופ20) עם 4:6 ו-4:6. זה יהיה גמר ראשון לאוקראיני מאז טורניר וושינגטון באוגוסט 2012.

דולגופולוב הגיע למשחק בפיגור 7:1 בראש בראש מול פרר, אבל עם ביטחון עצמי בשמיים, אחרי שברבע הגמר הביס 1:6 ו-1:6 את אחד משחקני החימר הטובים של השנתיים האחרונות, פאביו פואניני האיטלקי.

"אני תמיד אגרסיבי, אבל הפעם היו לי גם כדורי וולי מוצלחים וזה עשה את ההבדל", אמר דולגופולוב שיצר לעצמו 10 אפשרויות שבירה במשחק מתוכם ניצל שלושה וניצח את הרביעי בעולם.

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 3 תגובות ב-2 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
2
איציק23/02/14, 10:07
קשה להיות הטופ כל כך הרבה זמן שרק ישמור על הבריאות ויהיה בצמרת
השב   •  00
1
איגי23/02/14, 08:55
זאת הולכת להיות שנה רעה לנדאל. שמעו לי
השב   •  01
ארז23/02/14, 09:50
בינתיים תואר אחד ושני גמרים מ3 טורנירים. מה שאי אפשר להגיד על שחקן הנפל שלך.
השב   •  00
אסור לפספס
נגןמה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
מה היה קורה אם כוכבי הכדורגל היו נשים?
נגןכמה פעמים אפשר להקיף אצטדיון ב-90 דקות?
כמה פעמים אפשר להקיף אצטדיון ב-90 דקות?
נגןהוא רק בן 6: הבן של מסי כובש שער כמו אבא
מסי גאה: הילד שיחזר את הגול המפורסם שלו
נגןאנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
אנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
/* LAST / NEXT ROUNDs */