מערכת ONE
|
התפתחות דרמטית בפרשת "המשחק הגדול" שבמסגרתה נעצרו איש העסקים משה חוגג ושבעה ממקורביו: אלי סניור מ-ynet פרסם כי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) חתמה על הסכם עד מדינה עם אחד הגורמים המעורבים, ובתמורה לעדותו וחומרים שימסור לא יינקטו נגדו צעדים פליליים.
בשל צו איסור פרסום שעדיין מוטל על פרטי הפרשה לא ניתן בשלב זה להרחיב על זהותו של העד ועל התנאים שקיבל. עם זאת ניתן לפרסם שהוא שופך אור בין השאר על החשד לעבירות מין הנכללות בתיק, חשד שהועלה נגד חוגג.
ההסכם נחתם במעמד עורך דינו של החשוד, לאחר שבמשטרה בדקו את החומר שהוא העביר וקיבלו הסכמה מיועצים משפטיים שלפיה אכן מדובר בראיות לכאורה לעבירות פליליות.
חמישה ימים חלפו מאז חשיפת החקירה ומעצרם של חוגג ומעורבים נוספים בחשד לשורה ארוכה של עבירות, בהן קבלת דבר במרמה והלבנת הון.
בדיון בהארכת המעצר שהתקיים אתמול (שני) לאחד החשודים – המקורב ביותר לחוגג – עלה כי המשטרה מחזיקה ברשימה של עשרות עדים שהיא צריכה לחקור בתקופה הקרובה. במסמך סודי שהציגו החוקרים לשופט הם פירטו את פעולות החקירה הצפויות.
כבר עם תחילת החקירה ב-2019 זכתה המשטרה לשיתוף פעולה מצד גורמים שעבדו בעבר עם חוגג וחלקם אף ניהלו נגדו תביעות אזרחיות. אלא שהסכם עד המדינה הוא בעל ערך רב יותר, מאחר שהוא אמור לאפשר לחוקרים לקבל תמונה על עבירות פליליות לכאורה עם מי שמודה שביצע אותן.
חוגג נחשד בין היתר בעבירות של איסור הלבנת הון, קשירת קשר לפשע, גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, השמטת הכנסה במזיד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות לפי פקודת הסמים המסוכנים, מתן אלכוהול לקטינים ועבירות מין. יחד עמו נעצרו שבעה חשודים אחרים בגין עבירות הונאה מתחום המטבעות הקריפטוגרפיים בהיקפים של מאות מיליוני שקלים.
תיק החקירה נגד חוגג נפתח ביאח"ה כבר ב-2019 לאחר שהחלו להגיע מידעים מודיעיניים על התנהלות בעייתית שלו לכאורה. עדות של אדם שעבד בחברה של חוגג הצביעה על חשד לכאורה לעבירות פליליות שנעשות בכסות החברות בבעלותו של איש העסקים. בעקבות מידע זה פנו חוקרי יאח"ה לבית המשפט וקיבלו צווים לביצוע האזנות סתר. החוקרים מימשו את הצווים וערכו בין היתר האזנות לחוגג ולכמה ממכריו, בהם עדי שלג, לשעבר שותפו של בעלי בית"ר ירושלים ואחד העצורים בפרשה (בעבר היה שלג עד מדינה במשפטו של נוחי דנקנר).
במהלך החקירות עד עתה, הטיחו החוקרים בחוגג חשדות שקשורים לשלושה פרויקטים: ניבוי תוצאות עתידיות של אירועים בחברת סטוקס, פרויקט סירין שאמור לפתח טלפון חדש ופרויקט לידקוין שאמור לקשר בין עסקים על ידי פלטפורמות מסחר. לטענת החוקרים, חוגג גייס מאות מיליוני שקלים לפרויקטים הללו, אך בפועל "הבריח" את הכסף למטרות אישיות ואחרות.