מערכת ONE
|

מירי רגב (אורן בן חקון)
בעקבות תלונות שהופנו לשרת התרבות והספורט מירי רגב בנוגע לתפקוד היחידה למלחמה באלימות בספורט על ידי מכבי תל אביב, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים, הודיעה הבוקר (שלישי) השרה רגב כי תקיים דיון דחוף בסוגיה. בדיון, אליו יוזמנו נציגי קבוצות ליגת העל, תבקש השרה רגב לשמוע את טענות הקבוצות בסוגיית האלימות במגרשים וכמו כן תבקש סקירה מהיחידה למניעת האלימות בספורט על דרכי פעולתה ונתוני ביצוע.
השרה רגב: "כולי תקווה שנמצא את הדרכים למגר עוד יותר את תופעת האלימות בספורט. נפעל בכל העצמה ובאפס סבלנות וסובלנות כלפי אלימות וקריאות גזעניות במגרשי הספורט. זו הסיבה שהשר לביטחון פנים גלעד ארדן ואני הקמנו את היחידה למלחמה באלימות בספורט, אשר פועלת במקצועיות הנדרשת”.
“אני קשובה היטב לקבוצות שפונות אליי והמשובים שלהם על הנעשה ביציעים חשובים לי מאוד כדי לבחון את המשך הפעילות. אני מברכת ומחזקת את הנהלות הקבוצות שעושות רבות למיגור האלימות במגרשים ומקווה שגם האוהדים יפנימו שהספורט שלנו חייב להיות נקי מאלימות כדי שכל האוהדים יוכלו ליהנות מחוויית צפייה נעימה ובטוחה", הוסיפה רגב.
גלעד ארדן (איציק בלניצקי)כזכור, אתמול שלחה מכבי ת”א מכתב חריף ובו כותבו רגב, ארדן וגם שרת המשפטים איילת שקד. הצהובים תיארו את אוזלת היד של גורמי האכיפה בנוגע למקרה של אוהד המוכר למשטרה אשר נתפס מתפרע שוב במשחק של הקבוצה אך קיבל עונש של 30 ימי הרחקה בלבד מבית המשפט. במהלך הלילה, בית”ר ירושלים הוציאה גם היא הודעה תקיפה בה היא תוהה איפה בדיוק נמצאים אנשי היחידה למניעת אלימות בספורט.