72, 74, 77, 70, ו-85. לא, לא מדובר בנוסחה איתה תזכו בלוטו. אלה סך הנקודות שקלעה אבטודור סראטוב בחודש האחרון מאז המטירה 106 נקודות על הראש של הפועל ירושלים בסיבוב הקודם ביורוקאפ. בכל המשחקים אגב, היא הפסידה. אמש, מול האלופה הישראלית, לרוסים היו כבר 60 נקודות במחצית ואת ההתמודדות סיימו עם ניצחון מרשים 94:103.
ההופעה של ירושלים הייתה מביכה, על גבול הביזיון. "השחקנים של ירושלים עושים לדני פרנקו את מה ששחקני קליבלנד עשו לדיוויד בלאט?", שאל גורם מקצועי באחת מקבוצות הליגה בהתייחסות להגנה המבישה של האדומים ולהפקרות מול מאמנם.
במקום להיפרד בכבוד מהעונה האירופאית עם ניצחון ביתי, ירושלים, יחד עם המושבה הישראלית בקבוצת אולם הגרמנית (קרלון בראון וריימר מורגן), צפויות לסיים כיחידות בשלב 32 הגדולות ללא ניצחון.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
בטעם רע: ירושלים מפסידה 103:94 לסראטובל-ONE נודע כי סוכנו של השוטינג-גארד מאט ג'נינג פעיל בשוק ומחפש לשחקן קבוצה שתקלוט אותו, כאשר ירושלים לא צפויה לעמוד בדרכו של האמריקאי לעזוב.
מוקדם יותר העונה, ג'נינג החזיק בטיוטת חוזה מקרשיאקה הטורקית שהציעה לירושלים 250 אלף דולרים פיצויים להחתמתו, אולם האדומים סירבו, וכעת לא נראה שיעמדו בדרכו ללכת. ג'נינג מכיר בחוק הרוסי בליגה והפועל מעדיפה בשארית העונה לקדם את בר טימור ולתת יותר קרדיט לרפי מנקו - המצטיין אמש בקבוצה עם 18 נקודות באחוזים מצוינים, 5 ריבאונדים, 4 חטיפות, והרבה לב ומחויבות.
 |
שחקני הפועל ירושלים מאוכזבים (אורן בן חקון) |
|
|
בכלל הסיטואציה בבירה לא אידיאלית. דונטה סמית' היה אנמי התקפית וסיים עם שתי נקודות בלבד - שיא שלילי לעונה. ליאור אליהו אמנם בלט בקאמבק, אבל עלה לקבוצתו ביוקר עם עבירה טכנית, והוא טרוד בעייני משפחה. גם טוני גפני, שתרם שתי נקודות בלבד, נמצא בלחצים סביב אשתו הכורעת ללדת. ד'אור פישר, מאז חזר מארה"ב, משדר שליליות וצועק על השחקנים והצוות באימונים.
נמצאה הנוסחה לנצח את הפועל ירושלים בארנה, ולא מדובר בתרגילים של רמי הדר ומכבי חיפה. בגדול, לא כ"כ צריך מאמן על הקווים. זוכרים את קראסני וולגוגראד מאשתקד, שפיטרה את מאמנה בשדה התעופה בדרך לישראל והבעלים-יו"ר-מנכ"ל-שחקן דמטרי גראסימנקו ההזוי העביר את המשחק וניצח?
 |
ליאור אליהו זועם. עלה לקבוצה ביוקר (אורן בן חקון) |
|
|
בסראטוב הסיפור דומה. ההכנה למשחק של הרוסים הייתה זוועה - שני מאמנים מפוטרים, נשיא שמושך בחוטים ומקדם מאמן ממחלקת הנוער ללא עוזרי מאמנים. הסנטר הרוסי ארטם זאבלין שבר את ידו, ג'ף ברוקס פצוע באכילס, ולג'רמי שאפל קרע חלקי בשריר הירך האחורי (ולמרות זאת שיחק). תוסיפו לזאת את רג'י ג'קסון שהיה חולה עם וירוס ושלשולים וקיבלתם קבוצה שאת ההכנה לאדומים עשתה עם תרגילי 3 על 3 ו-4-על 4.
משחקו האחרון של פול סטול בישראל הסתיים בהנפת צלחת אליפות היסטורית ומבטים מובסים של דייויד בלאט, גור שלף, ואנשי מכבי. מול האלופה הנוכחית המקסיקני היה פנטסטי וסיים את שני המשחקים עם 30 נקודות, 33% ממעבר לקשת, 9/9 מקו העונשין, ו-21 אסיסטים.