מי יהיה הרץ ה-1000 במרתון טבריה?
למעלה מ-960 רצים מ-15 מדינות נרשמו למירוץ המסורתי כשבוועדה המארגנת מחכים להגיע למספר העגול. זוכה השנה שעברה, לאונרד מוצ'רו, יתחרה שוב
מירון ארונוביץ'
|

יהיו אלף משתתפים? (מאור דייטש)
למעלה מ-960 רצים מ-15 מדינות כבר נרשמו למרתון טבריה ה-31, שיתקיים ב-10 לינואר. הקבוצה הגדולה ביותר מגיעה מקניה, בראשה יעמוד דר' קיפצ'וגו קיינו, יו"ר הוועד האולימפי של קניה וחבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אשר הוא האלוף האולימפי הקנייתי הראשון ורץ אגדי בעל מדליית זהב ושיאים עולמיים.
קנייתי נוסף שצפוי להגיע הוא לאונרד מוצ'רו, שזכה במרתון בשנה שעברה וגרם לתקרית דיפלומטית בעקבות השתתפותו. מוצ'רו היה אזרח בחריין, שאינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל, כשניצח בתחרות. בעקבות השתתפותו במירוץ, התכחשו הבחריינים לאצן, שחזר להתחרות כקנייתי.
כשמצרפים לרשימה אחת את כל הרצים מחו"ל ואת הרצים המצטיינים מישראל, מקצוענים וחובבים, הרי שבקרוב מאוד מספר הרצים במרתון יגיע למספר עליו חלם איגוד האתלטיקה במשך שנים – 1,000 רצים במרתון בישראל.
השאלה הגדולה – מי יהיה הרץ ה-1,000 שישא את המספר הזה? בוועדה המארגנת ישנה תכונה רבה, מי יגלה ראשון את הנר ה-1,000. ההרשמה מסתיימת ב-31.12.07.
המשתתף הישראלי הבכיר הוא היילה סטאין בן ה-52, שכבר הבטיח את השתתפותו בביג'ין. מבין הנשים הבולטת היא נילי אברמסקי, שעברה תקופה פחות טובה ולאחרונה חוזרת לכושר משופר. היא תנסה לקבוע את הקריטריון - 2:36 שעות כדי להכנס לסגל האולימפי.
 |
| זבדיה וודג'. רוצה לקבוע את הקריטריון |
גם סווטלנה בחמנד נחשבת לאצנית בכירה בין הנשים. הקריטריון האולימפי אצל הגברים הוא 2:15 שעות - זבדיה וודג' ואסף בימרו ינסו להשיג אותו כדי להצטרף לסטאין.
כל הזכויות שמורות 2026-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */