רז אמיר
|

אנרקיט סבוריט ואנדרה ז'ראלדש. שלח רמיזה (מערכת ONE)
מכבי תל אביב עשתה צעד משמעותי הערב (רביעי) לכיוון עונה אירופית, כשעלתה לסיבוב השלישי בליגת האלופות אחרי שניצחה 0:3 את סודובה והיא רחוקה כעת רק שלושה משחקים משלב הבתים. אם האלופה הישראלית תודח מהסיבוב השלישי היא תתחרה על פלייאוף הליגה האירופית ואם תעפיל לשלב הפלייאוף באלופות, תבטיח עונה אירופית.
אקס הצהובים, אנדרה ז’ראלדש, מתגעגע לחברים שלו בצהוב-כחול. המגן הימני הפורטוגלי שעזב הקיץ חזרה למולדתו ועתיד לשוב לצהובים, צייץ לניק בלקמן אחרי המשחק. בתגובה ענה לו אנריק סבוריט אימוג’י של מטוס ועוד אחד של חייכן עם פה על היד (כאילו מסתיר סוד) ורמז על חזרה אפשרית של ז’ראלדש.
מאמן הקבוצה, גאורגיוס דוניס, אמר לאחר המשחק: “אני חושב שהשחקנים נתנו את הכל במשחק. אני אהבתי לראות אותם נלחמים על כר הדשא. השחקנים תמכו אחד בשני במגרש וחיפו אחד על השני. הם נתנו 100% על המגרש ולא אפשרנו ליריב להגיע כמעט למצבי הבקעה. מלבד הניצחון אני מרוצה גם מההופעה של השחקנים".
על העובדה שהיריבה הליטאית כמעט ולא הגיעה למצבי הבקעה אמר המאמן: “אמרתי לשחקנים במהלך השבוע, כשהתכוננו למשחק, שכל משחק הוא שונה. גם אם אנחנו נשחק בתוך שבוע נגד אותו יריב כל משחק יהיה לגופו ושונה מקודמו. זה אומר שאנחנו צריכים להיות מרוכזים במשחק שלנו, בטקטיקה להיות ממושמעים ולשמור על תוכנית המשחק שלנו וככה ננצח את כל הקרבות בהגנה ובהתקפה. עשינו את זה במשך 93 דקות ואני שמח עבור השחקנים שלי ושמח על העפלה לסיבוב השלישי”.
ניק בלקמן חוגג עם אבי ריקן (האתר הרשמי של מכבי ת"א)“אמרתי מההתחלה שהשחקנים צריכים לשחק ביחד”, הוסיף המאמן. “אם הקבוצה רוצה להצליח כל השחקנים צריכים להיות יחד כדי לנצח. לא ניתן לנצח בכדורגל באופן אינדבידואלי. לכן כשהגעתי לארץ וראיתי את הקבוצה הרגשתי את האווירה הטובה באימונים. השחקנים עבדו קשה באימונים ואנחנו חייבים לשמור על זה, לשפר מה שצריך וככה נצליח העונה”.
מאור קנדיל, שפתח בהרכב וסיפק הופעה טובה, צייץ בחשבון הטוויטר שלו עם סיום ההתמודדות ורשם: “ממשיכים לחלום”.