אפשר להגיד שעד כה מונדיאל 2018 מספק את הסחורה. 16 משחקים, 38 שערים, מתוכם 15 בישולים, 9 שוערים שמרו על שער נקי, תשעה פנדלים נשרקו עד כה, מתוכם שניים הוחמצו, לפחות שער אחד בכל משחק ולא מעט דרמות.
כבר במשחק הפתיחה קיבלנו חגיגת שערים נהדרת עם 0:5 של מארחת הטורניר רוסיה על ערב הסעודית האומללה. החמישייה של הרוסים העלתה את הממוצע שעומד כרגע על 2.37 שערים למשחק. זה גם הניצחון הגבוה ביותר בטורניר, אליו מצטרפים עוד לא פחות מ-33 שערים. לשם השוואה, במונדיאל הקודם בברזיל הובקעו 47 שערים בתום סיבוב הראשון, כך שהקצב טוב אבל יש עוד לאן לשאוף. לעומת זאת, לשמחתנו בכל אחד מ-16 המשחקים הובקע לפחות שער אחד ולא נאלצנו לראות 0:0 באף אחד מהמשחקים.
החידוש הגדול במונדיאל הנוכחי הוא השימוש בשופטי הווידאו. נכון לכתיבת שורות אלו נשרקו שלושה פנדלים בעזרת הטכנולוגיה: הפנדל של גריזמן ב-1:2 של צרפת על אוסטרליה, הפנדל של פרו שהוחמץ, כשקואבה הפרואני בעט ברשלנות בהפסד 1:0 לדנמרק, והאחרון לשלב זה, הפנדל של אנדראס גרנקוויסט ב-0:1 של שבדיה על דרום קוריאה. נתון מעניין נוסף הוא שהכרטיס האדום הראשון שנשלף הגיע רק במשחק ה-15 בין קולומביה ליפן, כאשר קרלוס סאנצ’ס הקולומביאני נגע בידו ברחבה ומנע שער בטוח. בפעם האחרונה שדבר דומה קרה, זה היה במקסיקו 1986, אז האדום הראשון נשלף במשחק ה-16 של הטורניר.
מתוך 38 השערים של הסיבוב הראשון, רק ארבעה מהם הובקעו בבעיטות חופשיות. גולובין היה זה ראשון שכבש ב-0:5 של רוסיה על ערב הסעודית, למחרת התכבד כריסטיאנו רונאלדו בשער אדיר לרשת של דה חאה ב-3:3 של פורטוגל עם ספרד. השלישי הוא אלכסנדר קולארוב עם בעיטה מושלמת לרשת של קיילור נבאס ב-0:1 של סרביה על קוסטה ריקה והאחרון הגיע היום עם הבעיטה הגאונית של חואן קינטרו לרשת של היפנים, שלא הספיקה בדרך להפסד 2:1 של קולומביה.
היבשת האירופאית, ששלחה 14 נציגות, מן הסתם מובילה בכמות השערים עם 26 כיבושים ו-13 ספיגות. כמעט כל הנבחרות האירופאיות כבשו, מלבד אלופת עולם אחת, גרמניה, שהפסידה 0:1 למקסיקו ולא הצליחה למצוא את הרשת. היבשת האפריקאית לעומת זאת, ששלחה חמש נציגות, השיגה את הניצחון הראשון שלה ממש במשחק שנעל את הסיבוב כאשר סנגל ניצחה 1:2 את פולין והוסיפה שני שערים לשער הבודד אותו הבקיע סאסי הטוניסאי בהפסד 2:1 לאנגליה.
הנבחרות שהעפילו לטורניר דרך יבשת אסיה – אוסטרליה, איראן, ערב הסעודית, דרום קוריאה ויפן, הבקיעו ארבעה שערים. הראשון ב-0:1 של איראן על מרוקו, השני בהפסד 2:1 של האוסטרלים מול הצרפתים ועוד שניים של יפן לרשתה של קולומביה, אך מנגד ספגו שמונה שערים. היבשת הלטינית, לה שמונה נציגות, כבשה רק חמישה שערים וספגה תשעה, כאשר הגדולות שבהן, ארגנטינה וברזיל אשר מועמדות בכירות לזכייה בגביע, הן מהמאכזבות הגדולות של הסיבוב הראשון כשסיימו רק ב-1:1 את משחקיהן מול איסלנד ושווייץ, בהתאמה.
הפתעת הטורניר עד כה היא ללא ספק נבחרת מקסיקו, שהציגה משחק הירואי וניצחה 0:1 את מחזיקת הגביע הנוכחית, גרמניה, שמתוך 14 נבחרות אירופאיות היא היחידה שלא כבשה. המשחק הפורה והטוב ביותר הוא ללא עוררין ה-3:3 האדיר של ספרד מול פורטוגל, שהציב רף גבוה להמשך הטורניר. אפרופו מקסיקו, רפא מארקס האגדי בן ה-39, שנכנס בדקה ה-74 מול גרמניה, הפך לשחקן הרביעי בהיסטוריה שמופיע בחמישה מונדיאלים שונים. מרשים.
והיו לנו גם דרמות. זה החל ב-0:1 של אורוגוואי עם הנגיחה האדירה של חוסה חימנס בדקה ה-89, שהעניקה 0:1 יקר לסלסטה על מצרים, והמשיך מיד במשחק שלאחר מכן, כשעמוק בתוך הדקה ה-95 איראן נהנתה משער עצמי של עזיז בוהדוז והשיגה 0:1 קטן גדול על מרוקו. למחרת, רונאלדו כבר דאג לנו לדרמה נוספת כשהשלים שלושער עם בעיטה חופשית מושלמת בדקה ה-88 מול ספרד, וקבע 3:3 נהדר. הפינאלה הדרמטית של הסיבוב שייכת לאנגלים, שלמרות משחק לא טוב מול טוניסיה הצליחו להשיג 1:2 אחרי נגיחה מדויקת של הקפטן הארי קיין, שסיים את המשחק עם צמד והחזיר את הצבע ללחיים של נבחרת שלושת האריות.
ואיך אפשר בלי כריסטיאנו רונאלדו. הפנומן הפורטוגלי כבש את השער המהיר עד כה בטורניר כאשר כבר אחרי ארבע דקות הבקיע את הראשון שלו מול הלה רוחה. CR7 הוא גם היחיד שכבש שלושער בטורניר, ובכך הכפיל את כמות שעריו בכל המונדיאלים. לתחושתינו, זה לא יסתיים כאן.