מערכת ONE
|

אוהדי בית"ר ירושלים (למצולמים אין קשר לנאמר)
כוחות הביטחון נשמו לרווחה במוצאי שבת כאשר המשחק בין בני סכנין לבית"ר ירושלים (0:0) הסתיים בשלום וללא נפגעים. כוחות רבים של שוטרים גלויים וסמויים איבטחו את המשחק הטעון, אליו הגיע גם מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו והיועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין.
למרות שלא היו נפגעים, ערוץ 10 הציג תיעוד של אוהדי בית"ר ירושלים באוטובוס בדרך למשחק, כשהם שרים, מקללים ומגדפים. בין השאר היללו האוהדים את רוצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, יגאל עמיר, שרו בגנות לאה רבין ז"ל וקיללו את סלים טועמה.
אותם אוהדים לא התאפקו ושרו שירים גזעניים נגד אוהדי סכנין, עוד לפני שהחל המשחק.
אחד האוהדים אמר: "זה המדינה שלי פה, כל הערבים פה צריכים ללכת עם ידיים למעלה. אם אני אתחיל להתעצבן פה, יעצרו אותי".
שרת הספורט לימור לבנת גינתה היום בחריפות את אוהדי בית"ר וקראה למשטרה לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה כדי להביא למעצרם ולמצות עמם את הדין באופן מידי: "התנהגות אותם אוהדים כפי שתועדה במצלמת ערוץ 10 עוררה בי חלחלה. זה היה מפגן עברייני אלים, מביש ומתועב. אני מצפה מהמשטרה לפעול באופן מיידי בכל הכלים העומדים לרשותה כולל הפעלת סוכנים ופעילות מואצת במישור המודיעיני על מנת לעצור את אותם אוהדים ולמצות איתם את הדין".
צפו במופע המזעזע של אוהדי בית"ר"חשוב להעביר כאן מסר ברור וחד: אותם אוהדים אינם מעל החוק. הם מסבים נזק קשה למועדון בית"ר ירושלים שמנהל בחודשים האחרונים מאבק חשוב וראוי לשבח מול גילויי גזענות ואלימות קשים של אותו ארגון אוהדים. על רשויות אכיפת החוק לפעול נגדו בנחישות ולמגר את אותם מעשים שמסבים פגיעה קשה בספורט הישראלי ובשמם הטוב של אוהדי הכדורגל״.