יום שני, 28.04.2025 שעה 13:48
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
 פלייאוף עליון 
7025-6432הפועל ב"ש1
7034-7132מכבי ת"א2
5539-6131מכבי חיפה3
5342-5631בית"ר ירושלים4
4543-4432הפועל חיפה5
4147-4332מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
3839-4031הפועל ירושלים1
3841-3431מכבי בני ריינה2
3746-2931עירוני ק"ש3
3442-2731עירוני טבריה4
3343-2531בני סכנין5
3152-4331מ.ס אשדוד6
3148-2931מכבי פ"ת7
2451-2631הפועל חדרה8

עונש מכבי פ"ת נדחה, 3 הנק' יורדו בעונה הבאה

ביה"ד העליון קבע שאירועי המושבה לא מצדיקים ענישה חמורה העונה ודחה את הפחתת הנק' של המלאבסים. התוספת: רדיוס עם קהל נגד ראשל"צ

|
עמוס לוזון. יכול בהחלט לחייך (חגי ניזרי)
עמוס לוזון. יכול בהחלט לחייך (חגי ניזרי)

כנראה שעבור דייני בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, האירועים האלימים במושבה לא היו מספיק חמורים והיום (ראשון) בהחלטה יוצאת דופן שייתכן שלא מפתיעה רבים, החליטו להחזיר למכבי פתח תקווה את שלוש הנקודות שהופחתו לה ולהעביר את העונש לעונה הבאה.  

המשמעות: אמנם המלאבסים יפתחו את העונה עם מינוס 3 נקודות, אך בעקבות ביטול העונש שהטיל בית הדין של ההתאחדות, מכבי פ"ת חוזרת אל מעל הקו האדום והורידה לשם את הפועל ב"ש, ערב המשחק הגורלי בין הקבוצות מחר באצטדיון וסרמיל.

בכך דייני בית הדין העליון ביטלו את החלטת בית הדין של ההתאחדות, זאת בניגוד למה שהיה בערעור של הפועל ת"א, אז העליון קיבל את העונש של דייני בית הדין והשאיר את הפחתת הנקודות של האדומים לעונה.

כמו כן, החליט בית הדין להטיל על הקבוצה עונש של משחק רדיוס בפועל (עם קהל) בעונה הנוכחית (מול הפועל ראשון לציון).

בהחלטתם ציינו הדיינים: "המבט לעבר גיליון ההרשעות של המערערת מגלה גיליון כמעט נקי. בשש השנים האחרונות הועמדה המערערת לדין רק בעבירות טכניות ושוליות. הנושא צריך להילקח בספק בסולם הענישה".

מכבי פתח תקווה חזרה למצב הקודם, וכעת יש לה 33 נקודות, בדיוק כמו הפועל באר שבע. בזכות ההחלטה אגב, עלו המלאבסים מעל הקו האדום על חשבון היריבה מבאר שבע.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
צפו בקטטה המכוערת בסיום המשחק בפ"ת

כזכור, בעקבות תגרה שהתפתחה בסיום המשחק בין שתי הקבוצות, ספגה מכבי פתח תקווה עונש הפחתה של שלוש נקודות, קנס של 25 אלף שקלים והרחקתו של הקשר דני פרדה משלושה משחקים. 

הדיינים החליטו לדון אך ורק בעונש של הפחתת הנקודות ולא להתייחס לעונש ההרחקה של הקשר של מכבי פתח תקווה, דני פרדה.

ומה קרה עד ההחלטה? פרטי הדיון
"העונש הוא בלתי סביר", אמר עורך דינה של מכבי פתח תקווה, לירן כהנא, "בעיתוי שבו הוא הגיע יש לו משמעות חריגה ובלתי סבירה. אנחנו נמצאים בשלב האחרון של הליגה בקרבות נגד הירידה. לא היה צריך לייצר סיטואציה שבאמצע הפלייאוף התחתון פוגעים קשות בספורטיביות ובתחרותיות של הליגה.

דיון מכבי פ&qout;ת (יוסי ציפקיס)
הערעור של מכבי פתח תקווה הצליח (יוסי ציפקיס)
 

העונש לא היה סימטרי על מגרש הכדורגל. להפועל חיפה היה יד ורגל באירועים האלו והיא יזמה אותם. היו לה יותר משתתפים בתקרית. בית הדין התעלם מהעיתוי של האירוע ולא הפעיל שיקול דעת נכון. הפועל פ"ת הייתה צריכה לרדת ליגה בתחילת העונה מבחינה תקנונית, בית הדין התעלם מכך ובחר ללכת עם השכל הישר".

הדיינים ענו: "יש כל הזמן אלימות במגרשים, הפעם היינו צריכים לעשות משהו יותר דרסטי. בעטו בשחקן שהיה על הדשא והיינו חייבים לפעול בחומרה. עונש צריך להיות! האם אתה מייחס חשיבות לכך שמכבי פ"ת הייתה מארחת והייתה אחראית על הסדר"?

אוהדי מכבי פ&qout;ת (יוסי ציפקיס)
אוהדי מכבי פ"ת מפגינים (יוסי ציפקיס)
 

כהנא: "זה נכון שיש לביתיים אחריות, לא הייתה פריצה של קהל או זריקת חפצים מהקהל. שחקן ספסל מחיפה נכנס לתחומי המגרש והבעיר את האש ובסופו של יום מכבי פ"ת ניצחה ומי שהפסיד גרם לכל המהומה". "לא היה צריך להוריד בפועל את הנקודות. אני מבקש לבטל את זה ולהסתפק בקנס כספי", הוסיף כהנא בכעס, "לפי תקדימי עבר, עונש הפחתת הנקודות צריך לעבור לעונה הבאה, אי אפשר להשאיר את העונש כמו שהוא".

הדיינים בבית הדין (יוסי ציפקיס)
הדיינים בבית הדין (יוסי ציפקיס)
 

עמוס לוזון התערב: "מאמן השוערים שלנו התחיל לעבוד רק בתחילת העונה ונמצא אצלנו רק שבעה חודשים. בחרנו אותו כי שטראובר המליץ עליו. היה אפשר להעמיד גם את הסדרן יגאל ממן לדין. לממן יש רקורד מצויין כמו גם לעמי גניש. הם נגררו לסיטואציה ולא ציפינו שזה יקרה. מכבי פ"ת הקבוצה ההוגנת ביותר בכל השנים האחרונות ואי אפשר להתעלם מכך". לוזון סירב להגיב כשיצא מהדיון.

תובע ההתאחדות, שלום אבן עזרא, הוסיף: "לאחר לבטים החלטנו שכל ערעור יעורר יצרים שהיו קיימים קודם ויחזיר את העוינות לכדורגל שלנו, החלטתי לא להגיש ערעור אבל זה לא אומר שאני מסכים עם החלטת בית הדין. ביקשתי מבית הדין להפחית נקודה. שתי הקבוצות עמדו לדין והורשעו כל אחת במה שיוחס לה. מעולם לא אמרתי שהענישה תהיה סימטרית. אני דבק בעמדה שלי שיש להפחית נקודות. הפועל חיפה הייתה צריכה להיענש יותר בחומרה".

שלום אבן עזרא (יוסי ציפקיס)
שלום אבן עזרא במהלך הדיון (יוסי ציפקיס)
 

דוברת ההתאחדות לכדורגל, מיכל גרונדלנד, הגיבה: "לא נתעייף מלומר שבתי הדין בהתאחדות עצמאיים בפעילותם, בדיוק כפי שבתי המשפט של המדינה אינם עושי דברה של הממשלה. מי שהילל את עצמאות בתי הדין כאשר ההחלטה מצאה חן בעיניו - ראוי שימשיך להלל את עצמאות בתי הדין גם כשהחלטתם אינה לרוחו".

תגובת שרת התרבות והספורט, לימור לבנת: "לצערי פסיקת בית הדין העליון של ההתאחדות עלולה להעביר מסר הפוך ולתת לגיטימציה להמשך האלימות הקשה שכבר ראינו ועל כך איני מתכוונת לעבור לסדר היום. על העומד בראש ההתאחדות לכדורגל לנתק עצמו מכל שיקול זר. רק כך ניתן יהיה להשיב את אמון הציבור בהתאחדות לכדורגל ובמוסודותיה".

מההתאחדות נמסר בתגובה לדבריה של לבנת: "על שרת הספורט לדעת כי בתחום הכדורגל קיימת הפרדה מוחלטת בין ההתאחדות לבין מוסדות השיפוט, בדיוק כמו שהממשלה אינה יכולה להכתיב לבתי המשפט בארץ כיצד לפסוק.  אנחנו בטוחים שהשרה לבנת לא הייתה מרוצה מפסקי דין מסוימים של בתי המשפט בארץ ועדיין לא ראינו התקפה כה אגרסיבית שלה לא על ראש הממשלה, או על שר המשפטים, או על נשיא/ת בית המשפט העליון".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןכשאתה עולה על טיסה ביחד עם שחקני ברצלונה
כשאתה עולה על טיסה ביחד עם שחקני ברצלונה
נגןקבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
קבלו הצצה למוזיאון הפרטי של איתי שכטר
נגןרגע לפני הקלאיסקו: יאמל מפתיע עם לוק חדש
רגע לפני הקלאסיקו: ימאל מפתיע עם לוק חדש
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */