הפועל ת"א תנסה לשכוח הערב (שני) מההפסד לסנט אטיין ביום חמישי האחרון בגביע אופ"א, כאשר תתארח אצל עירוני קרית שמונה במשחק שינעל את המחזור השלישי בליגת העל.
המאמן אלי גוטמן הפיק לקחים מההפסד לצרפתים, ויערוך שלושה שינויים בהרכב.
הראשון מביניהם הוא מאולץ - המגן יגאל אנטבי חולה, ולא התאמן גם באימון המסכם, גל שיש הצעיר יחליף אותו בהרכב הפותח.
גם אביחי ידין יערוך הופעת בכורה בהרכב, לאחר שבמשחק באופ"א הוא נכנס כמחליף. מי שירד לספסל הוא ביברס נאתכו ששיחק כקשר אחורי במשחקים האחרונים.
השינוי השלישי הוא בהתקפה - מהראן ללה שכבש את השער המצמק מול סנט אטיין והפגין יכולת טובה במשחק הזה, יפתח על חשבונו של ערן זהבי.
גם באימון המסכם כבש ללה שני שערים מרהיבים והוא נראה בכושר מצויין.
השינוי של ללה גם משנה את המערך של הפועל, שתעלה עם שני חלוצים במקום רק עם חלוץ בודד.
מלבד אנטבי, גם הבלם רמי דואני חולה ולא התאמן. דואני עדיין מעוניין לעזוב לקבוצה אחרת בליגת העל או בלאומית, וינסה לעשות זאת עד תום מועד ההעברות - ביום חמישי הקרוב.
הפועל מתכוננת לק"ש
שניהם הגיעו למתחם חודורוב, נבדקו ושוחררו מהאימון וגם מהנסיעה לטבריה - למלון בו תשהה הפועל עד למשחק.
"אחרי שתי תוצאות תיקו בליגה, אנחנו חייבים כבר לנצח", אמר שחקן בהפועל ת"א ל-ONE. "בשנה שעברה הפסדנו בק"ש הפסד מרגיז, אנחנו נותנים להם כבוד אבל באים לעשות הכל כדי לנצח".
אביחי ידין, עומרי קנדה, ביברס נאתכו וערן זהבי זומנו לסגל הנבחרת הצעירה, שתתאמן בימים שלישי ורביעי השבוע, לקראת המשחק נגד איטליה על העליה לאליפות אירופה.
 |
| גל שיש. מקבל מקום בהרכב |
|
ביום רביעי, הפועל תעלה שוב לק"ש, הפעם למשחק גביע הטוטו. בקבוצה העדיפו לחזור למשחק ולשוב לק"ש ביום רביעי.
גוטמן צפוי לתת מנוחה לכמה שחקני הרכב בגביע הטוטו בגלל העומס הרב שיש על שחקני הפועל עקב המשחקים באירופה, בליגה ובגביע הטוטו.
עימות על הכיסאות
אוהדי הפועל ת"א ומנכ"ל היכלי הספורט ניר פרצלינה פתחו בעימות חזיתי - על הרקע השיפוץ שנערך באצטדיון בלומפילד.
במשחק מול סנט אטיין ביום חמישי נשברו כשלוש מאות כיסאות בשער חמש, לדברי פרצלינה "מ-ונדליזם של האוהדים של הפועל".
האוהדים מצידם טוענים כי הכיסאות נשברו בגלל שעמדו עליהם, והם התפרקו בקלות.
בשער חמש, כמו שכולם יודעים, לא יושבים בזמן משחקים של הפועל, אלא עומדים ומועדדים. הכיסאות המתקפלים שהותקנו במהלך השיפוץ האחרון שנערך בבלומפילד, מקשים על האוהדים לטענתם, לעמוד בזמן משחק.
פרצלינה הבהיר כי כל כיסא שיישבר הוא פחות אוהד ביציע. "חוקי ההתאחדות אומרים כי מספר האוהדים שיכולים להיכנס ליציע שווים למספר הכיסאות בו", אמר פרצלינה ל-ONE.
"כל כיסא עולה כ-300 שקל, אני לא רואה שום הצדקה לתקן כמות כזו של כיסאות, שיכולים להישבר ע"י האוהדים גם במשחקים הבאים.
 |
| הקהל של הפועל. תוצאות עגומות (איתי חסיד) |
|
הם שברו אותם בצורה אלימה ומכוונת, הכל מתועד במצלמות האבטחה שלנו, ומדובר בכמות גדולה של כל הגוש המרכזי של היציע".
לאוהדים יש תשובה גם לכך, כמה מהם אמרו ל-ONE: "עשו שיפוץ כזה מאסיבי באצטדיון שלנו, כנגד דעתם וצרכיהם של האוהדים. אנחנו עומדים ומעודדים, והכיסאות המתקפלים האלה לא עומדים בזה, הם נשברים בקלות".
הרכב משוער: וינסנט אניימה, עומרי קנדה, אלין טופוזאקוב, דגלאס דה סילבה, גל שיש, שי אבוטבול, אביחי ידין, דמיטאר טלקייסקי, גילי ורמוט, מהראן ללה וסמואל יבואה.
עבאס סואן: אנחנו לא עם הגב לקיר אבל חשוב לנצח
בקריה רוצים להשיג ניצחון ראשון העונה ולעלות מתחתית הטבלה למרכזה, לאחר פתיחה צולעת.
 |
| סואן באימון קרית שמונה. "חשוב לנצח" (עדי חנוך) |
|
"התאמנו בשבוע האחרון בצורה מחויבת ורצינית. אנחנו לא ממש עם הגב לקיר אבל זה מאוד חשוב לנצח ולא להפסיד. אנחנו צריכים לחזור לדרך שלנו וכשנעשה את זה, הכול יתחבר ויגיעו הנקודות", אמר עבאס סואן.
למרות היריבה הקשה, בקריה מאמינים שניתן לנצח בייחוד מול הקהל הביתי, שינסה לדחוף את הקבוצה. היציע החדש יפתח לראשונה העונה ויארח את אוהדי הפועל תל אביב שיעשו את הדרך צפונה.
למרות שהאדומים שיחקו נגד סט אטיין רק ביום חמישי האחרון, חניכיו של דיין מתכוננים למשחק קשוח וקשה: "זה שהם שיחקו ביום חמישי לא נותן לנו יתרון. רק בארץ מחפשים תירוצים, הם יגיעו מוכנים. הם קבוצה מאוד חזקה שהולכת על מקומות 1-4. יהיה מעניין", התייחס סואן לעניין.
 |
| יוסי ביטון. בהרכב הפותח (עדי בן ברון) |
|
מישל דיין יצטרך להתמודד ללא הקפטן יניב לביא והקשר חייר סספאדס שהורחקו באשדוד. יוסי ביטון ימלא את מקומו של הבלם ואילו קאובינה אגודה יחזור להרכב במקומו של סספאדס, מה שאומר שהמאמן פותח עם שלשה חלוצים (לצידם של פרץ ואבידור).
המאמן עבד בשבוע האחרון על משחק נגד לחץ ויצירת לחץ מנגד וירצה לראות הרבה יותר מסירות נוחות וניהול נכון במרכז המגרש. מי שחוגג יום הולדת הוא המגן ברק בכר וחבריו ינסה לתת לו מתנה ולנצח. כפי שכבר דיווחנו, קויה איולה גוניור שוחרר ואילו הנבחן, פול קסאני קרוב לחתימה לאחר שבקבוצה כבר סיכמו על תנאיו והבעיה כרגע היא שחרורו מקבוצתו הגיאורגית.
הרכב משוער: דני עמוס, עמיר נוסבאום, יוסי ביטון, סאלח חסארמה, ברק בכר, עבאס סואן, רן קוז'וק, גיא צרפתי, אגודה קאובינה, עומר פרץ, יובל אבידור.